Hirdetés

Új korszak kezdődik Nyíregyháza és Debrecen viszonyában

| 2017. 12. 15. | 14:35:00
Együttműködést terveznek minden téren.
Új korszak kezdődik Nyíregyháza és Debrecen viszonyában
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Történelmi jelentőségűnek nevezte mindkét város polgármestere azt a stratégiai együttműködési megállapodást, amelyet pénteken írtak alá a felek a debreceni városházán.

Mint fogalmaztak: Debrecen és Nyíregyháza ezzel új alapokra helyezi kapcsolatát.

Papp László, Debrecen polgármestere elmondta: a két város közgyűlése csütörtökön ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta azt az előterjesztést, amely az együttműködési megállapodás kereteit tartalmazza.

Hozzátette: Debrecen és Nyíregyháza gazdasági és kulturális téren is bővülő, gyarapodó város, a mostani megállapodással azonban hosszú távon az egész régió nyertes lesz.

Az egyelőre kevés konkrétumot, inkább irányokat és elveket tartalmazó megállapodásból kiemelte: fontos, hogy a gazdaság további erősítésével a két város lakosságmegtartó ereje tovább nőjön, ugyanakkor a nemzetközi szerep erősítése is kiemelt helyet foglal el a tervek között.

Megemlítette a két térség turisztikai programjainak az eddigieknél sokkal hatékonyabb összehangolását, de a megállapodás kiterjed az oktatás, a kultúra, valamint a közlekedésfejlesztés területére is. Utóbbi kapcsán hangsúlyozta: Debrecen és Nyíregyháza a kormánynál közösen lép fel annak érdekében, hogy

a 4-es főút két város közötti szakasza kétszer kétsávos legyen, erre a polgármester szerint leghamarabb a 2020 utáni időszakban nyílik majd lehetőség.

Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere hangsúlyozta: a két város kapcsolatában új korszak kezdődik, amire szerinte már éppen megérett az idő. Hozzátette: Debrecen és Nyíregyháza között naponta 3-4 ezer ember ingázik, többek között ezért is nagyon fontos, hogy a 4-es főút fejlesztése belátható időn belül megvalósuljon.

Hirdetés