Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Felfüggesztették a demecseri polgármestert

| 2018. 01. 24. | 18:59:00
A határozatokat a város honlapjára is kitették.
Felfüggesztették a demecseri polgármestert
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Szabolcsihír többször foglalkozott a demecseri polgármester, Váradi Lászó ügyével, aki ellen még tavaly ősszel indított fegyelmi vizsgálatot a képviselő-testület. Az eljárást azzal indokolták a képviselők, hogy nem kapnak kellő tájékoztatást az ügyekről, nincsenek információik. Az ügyben most újabb feljemény történt, de előbb összefoglaljuk az eddig történteket.

A fegyelmi vizsgálóbizottság - Kiss Gyula elnökletével - tavaly ősszel hatalmas anyagot gyűjtött össze, majd annak kivonatát ismertette a testülettel. Az anyag ismeretében 2017. decemberében több határozatot is hoztak a képviselők. Ezek a következők:

A képviselő-testület 2017.december 19-ei ülésén elfogadta a fegyelmi bizottság jelentését,  majd egyhangúlag döntöttek arról a képviselők, hogy fegyelmi büntetésként 2018. január elsejével egy évre 20 százalékkal csökkentik Váradi László polgármester havi illetményét.

Határoztak arról is, hogy Váradi László sorozatos törvénysértő tevékenysége, mulasztása miatt keresetet nyújtanak be ellene a Nyíregyházi Közigazgatási és Munkaügyi Bírósághoz, egyúttal kérik polgármesteri tisztségéből történő felfüggesztését. Perbeli ügyének képviseletével a demecseri testület ügyvédi irodát bízott meg.

A fegyelmi ügyben határozat született arról is, hogy Váradi László polgármesteri tisztségében szándékosan kárt okozott a településnek. Az okozott kár összegének megállapítására Kiss Gyula, Teremy Károlyné és Tóth István Zsolt képviselőket bízta meg, a határidő 2018. február 28.

A kátérítési igény érvényesítésére, a bírósági kereset benyújtására ugyancsak ügyvédi irodát kért fel a testület.

Mindezek mellett arról is határoztak, hogy a fegyelmi vizsgálóbizottság jelentésében foglaltak alapján ismeretlen tettes vagy tettesek ellen büntető feljelentést tesznek költségvetési csalás, hűtlen kezelés, sikkasztás és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt. A feljelentés megtételével, az önkormányzat képviseletével ügyvédi irodát bízott meg a testület.

Miután megállapították, hogy a polgármester 2017-ben még egyetlen nap szabadságot sem vett igénybe, a jogszabálysértő állapot megszüntetése érdekében elrendelték a 2017-re esedékes 39 nap szabadság azonnali kiadásáról december 20-ától február 15-éig.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés