Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fidesz-KDNP - nyilvános a lista

| 2018. 01. 16. | 16:21:00
A körzetek ötödében új jelölteket indítanak. Mutatjuk a megyeieket is.
Fidesz-KDNP - nyilvános a lista
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Döntött a Fidesz országos választmánya kedden az áprilisi parlamenti választás kormánypárti egyéni képviselőjelöltjeinek névsoráról. A fidesz.hu oldalon közzétett dokumentumból kiderül: 2014-hez képest a körzetek mintegy ötödében indít új jelöltet a Fidesz-KDNP-pártszövetség.

Több önkormányzati politikust is indítanak új jelöltként a kormánypártok: a VI-VII. kerületben Bajkai István erzsébetvárosi alpolgármestert, a VIII-IX. kerületben Kocsis Máté józsefvárosi polgármestert, a XIII. kerületben Harrach Tamás önkormányzati képviselőt, az Újpestet és a XIII. kerület egy részét lefedő körzetben pedig Zsigmond Barna Pál IV. kerületi alpolgármestert, korábbi csíkszeredai főkonzult.
Zuglóban Jelen Tamás választókerületi elnök, korábbi XI. kerületi alpolgármester, a 18. számú választókerületben pedig - amely a XI. kerület egy részét és a XXII. kerületet foglalja magában - Németh Zsolt, a parlament külügyi bizottságának elnöke indul Fidesz-KDNP-s színekben.

Nem indul egyéni képviselőjelöltként az idei választáson Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Karcagon, helyette Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke méretteti meg magát.

Nyíregyházán az egyik Fidesz-KDNP-s jelölt Szabó Tünde sportállamtitkár - abban a választókerületben, amelyet eddig Petneházy Attila képviselt az Országgyűlésben -, Szolnokon Kállai Mária kormánymegbízott, a salgótarjáni körzetben Becsó Károly pásztói önkormányzati képviselő, Veszprémben pedig Ovádi Péter önkormányzati képviselő lesz.

Pakson Hirt Ferenc helyett Süli Jánost, az atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli minisztert delegálja a pártszövetség.

Szegeden Bartók Csaba volt kézilabdázó lesz a Fidesz-KDNP egyik jelöltje, Sopronban - ahol 2002 óta a KDNP-s Firtl Mátyás volt az egyéni parlamenti képviselő - Barcza Attila önkormányzati képviselőt, Vácon pedig Rétvári Bencét, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkárát jelölik. Utóbbi várost és környékét eddig Harrach Péter, a kereszténydemokraták országgyűlési frakcióvezetője képviselte a Házban.

A listából kiderül, hogy a miniszterek közül ismét megméretteti magát egyéni képviselőjelöltként Simicskó István honvédelmi miniszter Budapesten, a XI. kerületben, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a II-III. kerületben, Lázár János, a Miniszterelnökség vezetője Hódmezővásárhelyen, Kósa Lajos, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter Debrecenben, Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter pedig Kisvárdán.

Szabolcs-Szatmár-Beregben egyetlen helyen történt változás a jelölt személyében, a többi kerületben a jelenlegi országgyűlési képviselőket indítja újra a kormányzó pártszövetség:

  • 1.  Nyíregyháza  Szabó Tünde dr.
  • 2.  Nyíregyháza  Vinnai Győző dr.
  • 3.  Kisvárda  Seszták Miklós dr.
  • 4.  Vásárosnamény  Tilki Attila dr.
  • 5.  Mátészalka  Kovács Sándor
  • 6.  Nyírbátor  Simon Miklós dr.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés