Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fidesz-mutyit sejt az ellenzéki képviselő Nyíregyházán

| 2018. 01. 16. | 23:24:00
Lövei szerint hasonló módszerrel került még kormányközeli vállalkozókhoz állami vagyon.
Fidesz-mutyit sejt az ellenzéki képviselő Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Már tavaly augusztusban gyanúsnak találtam azt, hogy Nyíregyháza minden kérése, ajánlata ellenére a város nem kaphatta meg az értékes sóstói ingatlant. Attól tartottam, hogy egy kormányhoz közeli üzletember szerezheti meg a szállodát - közölte keddi sajtótájékoztatóján Lövei Csaba.

Az Együtt nyíregyházi önkormányzati képviselője emlékeztetett arra: mint akkor képviselői kérdésére dr. Kovács Ferenc polgármester elmondta, a Nemzeti Vagyonkezelő, mintha nem is akarta volna megérteni, mit akar a város.

Az önkormányzati képviselő a bezért szálloda előtt elmondta, szomorúnak tartja, hogy Fideszen belüli érdekcsoportok harca dönt ilyen kérdésekben, és ha már ilyen világ van még elkeserítőbb, hogy ebben Nyíregyháza rendre alulmarad.

Arra a kérdésre, ki és hogyan, milyen háttérrel szerezte meg, szerinte választ adott a Magyar Nemzet hétfői oknyomozó írása: a cég és földhivatali adtok szerint az új tulajdonos a Kelet-Rest Turisztikai Kft. A fft.-ben - mint mondta - egy héttel az árverés előtt, július 13-án lett többségi tulajdonos Mikucza László Zsolt.

A lap írása szerint az illető sok szálon kötődik Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszterhez - tette hozzá a képviselő, aki szerint így már érthető, miért nem álltak szóba Nyíregyháza vezetőivel az állami vagyon gazdái.

Lövei szerint nincs ez így rendben, az Együtt az ügyben feljelentést fog tenni.

A politikus úgy látja, erős jelek vannak arra is, hogy ez nem egyedi eset és más állami ingatlan érékesítése is hasonlóan zajlik.

A szintén állami vagyonból állítólag mindössze 330 millióért eladott 5 és fél hektáros Vállalkozói Parkot – amelyről már korában szólt – hasonló módszerrel adhatták el.

Lövcei Csaba sajtótájékoztatóján közölte: a hozzá eljutott információk szerint itt is rövid idővel az eladás előtt szerezte meg a vevő azt az ott kis résztulajdonnal rendelkező céget, ami alapján elővásárlási joggal élhetett. Ebben az ügyben Szabó Szabolcs országgyűlési képviselő útján kérdéssel fordultak Seszták Miklóshoz, tisztázandó az eladás pontos körülményeit.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés