Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Fidesz magyarázkodik, az ellenzéki vezetők győzelmi mámorban úsznak

| 2018. 02. 26. | 08:48:00
A hódmezővásárhelyi időközi választás mindenki másképp értékeli.
A Fidesz magyarázkodik, az ellenzéki vezetők győzelmi mámorban úsznak
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az Almási István (Fidesz-KDNP) polgármester halála miatt kiírt hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választást az ellenzéki pártok által támogatott Márki-Zay Péter (független) nyerte. A Bács-Kiskun megyei Kiskunhalason Juhász György, a Fidesz-KDNP jelöltje több mint kétszeres szavazatkülönbséggel győzött a településen tartott időközi önkormányzati képviselői-választáson.

[Beillesztett cikk: Megbüntették a választók a Fideszt Hódmezővásárhelyen]

A Fidesz vasárnap esti közleményében gratulált a vasárnapi időközi választások győzteseinek. A nagyobbik kormánypárt az MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte: a kiskunhalasi időközi önkormányzati választáson több mint kétharmados, 68 százalékos támogatással győzött jelöltjük, Juhász György.

A hódmezővásárhelyi polgármester-választást értékelve úgy fogalmaztak, "férfias küzdelemben" alulmaradt jelöltjük egy független jelölttel szemben. Megjegyezték továbbá, hogy a Fidesz-KDNP az elmúlt egy évben 17 időközi önkormányzati választáson indult és abból hármat veszített el, 14-et "nagy fölénnyel megnyert".

Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje a választás eredményét kommentálva az MTI-vel közölte: nagyon fontos tanulság, hogy ha Hódmezővásárhelyen az ellenzék le tudja győzni a Fideszt, akkor az ország bármelyik pontján le tudja győzni. Az is fontos üzenet, hogy ha van összefogás, akkor van győzelem - tette hozzá.  Az ellenzéki politikus háláját fejezte ki a helyi polgároknak, politikusoknak és pártoknak, valamint a független polgármester-jelöltnek, hogy "nem vártak a csodára, hanem megcsinálták". Ezzel hitet adtak minden változást akaró embernek, akik nagy többségben vannak a Fidesszel szemben - hangoztatta.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke - gratulálva Márki-Zay Péternek - fordulópontról beszélt a közösségi oldalán közzétett videoüzenetében a hódmezővásárhelyi választás eredményét értékelve. "A mai nap azt üzente, hogy van remény, Magyarország" - fogalmazott az ellenzéki politikus, az április 8-i országgyűlési választásra utalva.

 

A Demokratikus Koalíció elnöke, Gyurcsány Ferenc úgy vélte: Márki-Zay Péter győzelme azt mutatja: "több dolog köti össze a demokratákat az Orbán elleni harcban, mint ami elválasztja őket".  Gyurcsány Orbán Viktor Facebook-oldalán is trollkodott egyet:

A Magyar Liberális Párt közleményében úgy értékelt: Hódmezővásárhelyen "átszakadt a gát". Hozzátették: elkezdődött a változás, április 8-án pedig ez a lendület majd elsöpri az Orbán-kormányt.

Az Együtt - a Korszakváltók Párja szerint "történelmi győzelem" a vasárnapi hódmezővásárhelyi polgármester-választás. Azt írták: Hódmezővásárhely új polgármestere bebizonyította: ha egy jelölt van, a Fidesz legyőzhető mindenütt.

Hirdetés
Hirdetés