Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megbüntették a választók a Fideszt Hódmezővásárhelyen

| 2018. 02. 25. | 21:02:00
Óriási meglepetésre Márki-Zay Péter nyerte az időközi választást
Megbüntették a választók a Fideszt Hódmezővásárhelyen
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az ellenzék által is támogatott független jelölt óriási meglepetésre hatalmas verést mért a fideszes Hegedűs Zoltánra a vasárnap tartott időközi polgármester-választáson, amit Almási István (Fidesz-KDNP) halála miatt kellett kiírni.

A voksoláson a szavazópolgárok több mint 62 százaléka vett részt.

A részvételi arány messze meghaladja a 2014-es önkormányzati választás szavazóarányát, akkor több mint 20 százalékkal kevesebben mentek el.

Az eredmény óriási pofon a Fidesz, és személyesen Lázár János kancelláriaminiszter számára, akinek a városból indult politikai karrierje, sőt korábban maga is polgármester volt.

Hódmezővásárhely ma történelmet írt

Ma Hódmezővásárhelyért dobogott az ország szíve, a város ma történelmet írt - mondta az időközi polgármester-választást vasárnap megnyerő Márki-Zay Péter független jelölt a voksolás utáni sajtótájékoztatóján. Márki-Zay Péter kijelentette: köszönettel tartozik minden hódmezővásárhelyi polgárnak, függetlenül attól, hogy kire voksolt, hiszen a szavazásra jogosultak több mint 60 százaléka járult az urnákhoz.

"A mai választás Hódmezővásárhelyen azt bizonyította, hogy az országban van még demokrácia, hiszen az emberek kifejezték a véleményüket"  - fogalmazott Márki-Zay Péter. "A demokrácia legfontosabb értékeink egyike, ha nem a legfontosabb, ne hagyjuk elveszni!" - szólított fel.

Véleménye szerint Hódmezővásárhelyen és az országban is rendszerváltó hangulat van.

"Ma a városban az emberek összefogtak és megmutatták, hogy Hódmezővásárhelyen és az országban is van igény szabadságra, demokráciára, jogállamra, piacgazdaságra és európai elkötelezettségre, valamint arra is, hogy megszűnjön a korrupció, a hazudozás és a megfélemlítés"

- hangoztatta. A leendő polgármester szerint az eredmények az egész országnak reményt adnak arra, hogy - a hazugságokkal ellentétben - a Fidesz legyőzhető.

Lázárék gratuláltak

Hódmezővásárhelyért fogunk dolgozni, ahogy az elmúlt 27 évben, a város fejlődését tartjuk szem előtt - jelentette ki Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter vasárnap Hódmezővásárhelyen, az időközi polgármester-választást követő sajtótájékoztatóján A térség országgyűlési képviselői posztját is betöltő politikus köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett a választáson, és azoknak különösen, akik a Fidesz jelöltjét támogatták. Hegedűs Zoltán mintegy 9500 voksot kapott, annyit, amennyit 2014 őszén és tavaszán a Fidesz jelöltje. A párt támogatóinak bizalmát négy év távlatában sikerült megőrizni, ez jelenti a legnagyobb sikert - mondta a politikus.

A miniszter úgy fogalmazott, országos jellegű kampány zajlott az elmúlt két hónapban a városban. Kifejtette, az országos konzekvenciák levonásával nem foglalkozik, az eredmények értékelése még hátra van. Hozzátette: azon fognak dolgozni a következő hónapokban, hogy a választópolgárok bizalmát elnyerjék áprilisban.

Lázár János gratulált Márki-Zay Péternek a győzelemhez. Elmondta, várja milyen kezdeményezései lesznek az új polgármesternek, milyen irányba halad majd a Hódmezővásárhely.

Hegedűs Zoltán szerint az időközi polgármester-választáson a piszkos kampány győzött a tisztes munka fölött. Kijelentette: meghajlik a választók akarata előtt, hétfőn lemond az alpolgármesteri tisztségéről, de önkormányzati képviselői munkáját folytatja.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés