Hirdetés

Veszélyes zebrák Nyíregyházán

Szabolcsihír

2018.02.14. 07:53

Veszélyes zebrák Nyíregyházán
A sávház előtti kereszteződés is balesetveszélyes Illusztráció: Szabolcsihír

A Momentum szerint lépni kell.

Hirdetés

Az elmúlt időszakban több fórumon is szóvá tettük, hogy a gyalogátkelőhelyek esti és szürkületi fényviszonyok között életveszélyesek - írja a Szabolcsihírhe is eljuttatott közleményében a Momentum Helyi Szervezetének elnöke. Babosi György emlékeztet arra, hogy az elmúlt 2-3 napban felvetésük be is igazolódott, az általuk is említett kereszteződésekben balesetek történtek.

Nyíregyházán sokak által ismert, veszélyes gyalogátkelőhelyek vannak - figyelmeztet a Momentum. A helyi szervezet szerint a baleseti statisztikák alapján a városvezetésnek már régen cselekednie kellett volna.

"Látszik, még gondolati szinten sem jutottak el ehhez a problémához. Ennek hiányában emberek életét sodorják minden percben veszélybe" - írják.

Felszólítjuk a városvezetést, hogy a lehető legrövidebb idő alatt ezzel a problémával foglalkozzon! Állítson fel egy csapatot, amelyik felméri és rangsorolja az átkelőhelyeket veszélyességük szerint. Átmeneti megoldásként helyezzen ki figyelemfelhívó fényekkel rendelkező táblákat és a munkacsoport kezdjen el dolgozni a végleges megoldásokon. Nem kell feltalálni semmi újat, létező rendszerek vannak fejlettebb európai országokban - áll Babosi György elnök közleményében.
balesetNyíregyházaMomentumbalesetveszélyeszebra

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés