Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az Együtt szerint durván olcsón kelt el a nyíregyházi volt pártház

| 2018. 03. 27. | 19:46:00
Minderre a nyomozó hatóság figyelmét is felhívta.
Az Együtt szerint durván olcsón kelt el a nyíregyházi volt pártház
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Lövei Csaba, az Együtt nyíregyházi önkormányhzati képviselője szerint botrányosan olcsón adták el a Szarvas utca sarkán álló irodaépületet. A volt MSZMP pártház eladásával kapcsolatos új információkról beszélt keddi sajtótájékoztatóján a politikus.

 Az korábban kiderült, hogy az állami tulajdonú ingatlant tavaly 95 millió forintért vásárolta meg két cég, a  BAK Holding Kft. és a PV Zöldenergia Kft. és mi már akkor felvetettük, hogy jóval áron alul értékesítették az épületet - kezdte Lövei Csaba, az Együtt nyíregyházi képviselője. A képviselő szerint most olyan adatok kerültek elő, amelyek azt igazolják, mint fogalmazott, hogy:

húsz évvel ezelőtt az épület többi részét akkor birtokló Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Zrt. egyetlen - akkor még állami tulajdonban lévő - emeletet vett meg 44 millió forint +Áfáért, ami azt jelenti, hogy a mostani vételárért két évtizeddel ezelőtt is csupán két emeletet lehetett volna kapni, nem tízet. Azóta pedig helyi ingatlanárak  öt-hatszorosára nőttek.

Az alacsony árat Fónagy János államtitkát és Kovács Ferenc polgármester az ingatlan rossz statikai állapotával magyarázta – az eladás óta eltelt közel egy év, építkezésnek azonban nyomát sem látni – mondta az épület előtt tartott tájékoztatóján Lövei Csaba, aki hozzátette:

az Együtt felhívja a nyomozó hatóság figyelmét a feltűnő értékaránytalanságra és remélik, hogy hivatalból megteszik a szükséges lépéseket. Ha nem - a pl. a kórház ügynél követettek szerint - majd a párt tesz feljelentést.

Lövei szerint érdemes lenne vizsgálni, történt-e például az eladás óta tulajdonosváltozás, ha igen, milyen ellenértékért, mekkora összegre biztosították az épületet, mekkora az alapja az ingatlan után fizetett építményadónak.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés