Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Budait tanúvédelmet kérne a Czeglédy-ügyben

| 2018. 03. 06. | 20:23:00
Az Eliosszal kapcsolatban hárított a fideszes politikus.
Budait tanúvédelmet kérne a Czeglédy-ügyben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Fidesz arra kéri az ügyészséget, hogy adjon tanúvédelmet a „Czeglédy-Gyurcsány ügy” tanúinak – jelentette ki kedden Budai Gyula, a kormánypárt képviselője - írja az MTI tudósítására hivatkozva a 24.hu.

Ezt azzal indokolja, hogy szerintük Gyurcsány Ferenc és az MSZP teljes védelmet ad egy „köztörvényes bűnözőnek”, egy „durva adócsalónak”, noha az ügyben még nem született ítélet.

Budai Gyula szerint:

„azok, akik tudhatnak róla, valójában mi folyt a bűnszervezetben, hová tűnhettek az ellopott milliárdok, valószínűleg nem mernek beszélni és vallomást tenni, hiszen azt láthatják, hogy Gyurcsány Ferenc és az MSZP falaz Czeglédy Csabának”.

Megkérdezte a lap a fideszes politikust kedd reggeli cikkéről is, amelyben több ügyvéd azt nyilatkozta, hogy már most többeket őrizetbe vehetnének az Elios ügyében.

Budai erre úgy reagált:

"az Európai Csalás Elleni Hivatal ajánlásokat fogalmaz meg egy jelentés alapján, utána az adott tagállam dönti el, hogy indít-e eljárást. „A Legfőbb Ügyészség nyomozást rendelt el, és amíg nincsenek gyanúsítottak, teljesen felesleges fikciókat felállítani.”

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés