Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Durva dolgokat írnak a plakátokra, falakra Nyíregyházán

| 2018. 03. 06. | 14:19:00
Önmérsékletet kér a pártoktól Kovács Ferenc polgármester.
Durva dolgokat írnak a plakátokra, falakra Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A kampány kezd eldurvulni Nyíregyházán is. Habár épp elég lehetőség és fórum állna rendelkezésre a véleménynyilvánításra, sokan a házfalakon, pártok plakátjain teszik közzé véleményüket, nem kis bosszúságot okozva ezzel az ingatlantulajdonosoknak és az óriásplakátokat elhelyezőknek.

A napokban a Szabolcsihír is közzétett egy kipingált házfalról készült fotót.

[Beillesztett cikk: Erre a nyíregyházi szimpatizánsára nem lesz büszke a Fidesz]

Nyíregyháza polgármestere Kovács Ferenc a város honlapján tette közzé felhívását, melyben önmérsékletre int, főként az ellenzéket kéri, aktivistái ne csúfítsák el a várost.

"Felháborítónak és megengedhetetlennek tartom, hogy a választási kampányt egyesek városunk elcsúfítására használják fel"

- írja közleményében a városvezető, aki így folytatja: 

"az elmúlt hetekben rendszeressé vált, hogy véleménynyilvánítás címén obszcén, trágár feliratokkal köz-, és magántulajdont (kereskedelmi célú óriásplakátokat, házfalakat, kerítéseket) rongálnak meg Nyíregyházán. Felfoghatatlan számomra, hogy az ilyen-olyan módon összefogó ellenzék programja másból sem áll, mint a politikai ellenfél gyalázásából kint a köztereinken, ahol gyermekeink kénytelenek olvasni ezeket a jóérzésű ember számára visszataszító kifejezéseket. Minden rendelkezésemre álló eszközzel azon leszek, hogy ezt a magatartást városunkban visszaszorítsuk. Folyamatos ellenőrzést kértem a közterület-felügyelettől, és arra kértem a rendőrkapitányságot, hogy megerősített éjszakai járőrszolgálattal segítsenek városunkat megóvni a politikai vandalizmustól.Felszólítom az országgyűlési választáson résztvevő pártok helyi vezetőit, hogy bírják önmérsékletre aktivistáikat, és azonnal hagyják abba a város elcsúfítását"

- zárja közleményét Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP), Nyíregyháza polgármestere.

Csaptunk hát egy kört a városban, kíváncsiak voltunk, hogy áll a plakátháború.

Összességében azt mondhatjuk, politikailag meglehetősen kiegyensúlyozott a firkaverseny, mert ahogy a hivatalban lévő kormányfő,

úgy az ellenzék miniszterelnök-jelöltje is kapott a túlfűtött hangulatban:

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés