Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezt üzente a Momentum a Jobbiknak és az MSZP-nek Nyíregyházán

| 2018. 03. 13. | 14:22:00
A mozgalom szerint történelmi bűn küszöbén a két ellenzéki párt.
Ezt üzente a Momentum a Jobbiknak és az MSZP-nek Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyílt levélben fordult Csabai Lászlónéhoz és Lengyel Mátéhoz a Momentum Mozgalom nyíregyházi szervezete. A Szabiolcsihírhez eljuttatott üzenetben azt írják:

"Tisztelt Csabai Lászlóné és Lengyel Máté!
170 évvel ezelőtt, március 15-én a magyar nép fellázadt zsarnokai ellen. Az elején az egész nem volt több, mint az Európán végigsöprő forradalmi hullám egyik állomása, végül mégis egyedül csak a magyar szabadság lángja lobogott másfél éven keresztül. Amikor pedig a szabadságot vérbe fojtották, egész Európa főhajtva, megrendülten állt."

A Momentum arra emlékeztet, hogy "az akkori Európa velünk szimpatizáló népei feltehetően nem tudták, hogy a szabadság lángja sanos nem volt egyöntetű, a forradalom eszméjét időnként a széthúzás mérgezte".

A nyíregyházi szervezet nyílt levelében arra hívja fel a figyelmet, hogy:

"170 évvel később itt állunk egy sorsdöntő országgyűlési választás előtt. Sorsdöntő, mert eldőlhet, hogy vissza tudunk-e még fordulni az Orbán Viktor által adoptált putyinizmus, erdoganizmus útjáról. Le tudjuk-e bontani a korrupcióra épülő maffiaállamot, és vissza tudjuk-e adni a választóknak a rendszerváltás ígéretét. A kérdés tehát az, hogy a magyar nép kész-e ismét fellázadni az épülő zsarnokság ellen. Nos, Hódmezővásárhely után úgy tűnik, a nép készen áll. Már csak megfelelő vezetők kellenek a feladat végrehajtására."

A feladat tehát komoly, és ehhez bizony komoly szereplőkre lenne szükség - szögezik le a nyílt levélben, hangsúlyozva, ehelyett viszont Nyíregyházán

"a két nagy ellenzéki párt helyi jelöltje durcás óvodásként cibálja egymás haját a homokozóban."

[Beillesztett cikk: Jót levelezett a jobbikos és a szocialista Nyíregyházán]

A Momentum nyíregyházi szervezete szerint külön-külön egyik jelölt sem tudja megverni a Fidesz jelöltjét, dr. Szabó Tündét, és ezzel nekik is tisztában kell lennük. Hozzáteszik:

"Azt is tudjuk már, hogy a Jobbik elvből nem tárgyal senkivel, míg az MSZP is nyilvánvalóvá tette, hogy Lengyel Mátéval Nyíregyházán biztosan nem lesz együttműködés."

A Momentum Mozgalom nyíregyházi szervezeténél értetlenül állnak a két jelölt, mint írják, "önző és éretlen viselkedése előtt". Arra figyelmeztetnek:

"Amíg Önök a koncon marakodnak, addig dr. Szabó Tünde a markába nevetve nyeri ezt a körzetet. Amikor ez majd megtörténik, akkor vajon mindketten nyugodtan fognak tudni aludni? Tudatában annak, hogy a kormányváltás Nyíregyházán az önök párharcán bukott meg?"

Azt ígérik, ha Nyíregyházán a két jelölt szembenállása miatt nem jöhet létre összefogás, és így a Fidesz nyeri ezt a választást, akkor a Momentum Mozgalom minden nyíregyházi választónak elmondja majd, hogy őket kell okolni a bukásért.

A történelmi felelősség Önökön most óriási! Eldönthetik, hogy élnek-e vele, vagy pedig merő hiúságból történelmi bűnt követnek el! Tisztelettel kérjük Önöket, hogy jussanak megegyezésre a választókért, Nyíregyházáért, Magyarországért! Önök nélkül nyilvánvalóan nem lehetséges a kormányváltás. Ha úgy látják, hogy végképp semmi esélye nincs annak, hogy Önök megegyezzenek, akkor tisztelettel kérjük, lépjenek vissza mindketten egy kompromisszumos jelölt, Babosi György javára! Tudjuk, hogy mindketten "felelős politikusnak" tartják magukat, de mi most azt kérjük Önöktől, hogy inkább "felelősek" és ne "politikusok" legyenek!

- áll a Momentum Mozgalom Nyíregyháza Helyi Szervezete

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés