Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Felfüggesztette a bíróság a nyíregyházi képviselőjelölt elleni eljárást

| 2018. 03. 07. | 13:19:00
Mentelmi jogot szerzett.
Felfüggesztette a bíróság a nyíregyházi képviselőjelölt elleni eljárást
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

 Nyíregyházi Járásbíróság 2018. március 6-án - nem jogerősen - felfüggesztette a Sz. Zs. vádlott ellen számvitel rendjének megsértése bűntett miatt indult büntetőeljárást - közölte a Szabolcsihírrel dr. Toma Attila, a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője.

A bíróság határozatának indokolása szerint a vádlott egy politikai párt elnöke, őt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye 1. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottsága a 2018. március 5-én jogerőre emelkedett határozatával országgyűlési képviselőjelöltként nyilvántartásba vette.

Az Országgyűlésről szóló törvény rendelkezései alapján a képviselőt a mentelmi jog a megválasztása napjától illeti meg, a jelöltként igazolt személynek pedig a képviselőkkel azonos mentelmi joga van.

A bíróság a büntetőeljárásról szóló törvény értelmében a mentelmi joggal rendelkező vádlottal szemben indult eljárást felfüggesztette, egyúttal indítványozta a Nemzeti Választási Bizottság elnökénél a vádlott mentelmi jogának felfüggesztését.

A tájékoztatásban szereplő Szepessy Zsolt 2006-2010-ig Monok polgármestere volt. Az Összefogás Párt (melynek elnöke) színeiben indul Nyíregyházán. A politikust befolyással üzérkedés miatt 2017-ben elsőfokon 4 év börtönbüntetésre ítélték.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés