Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jót levelezett a jobbikos és a szocialista Nyíregyházán

| 2018. 03. 09. | 16:51:00
Ezt üzenték egymásnak.
Jót levelezett a jobbikos és a szocialista Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hódmezővásárhely óta beindult a választási matek. Az ellenzéki pártok Megkezdődött a választási matek.

Lengyel Máté, a Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselőjelöltje nyílt levélben fordult az MSZP-Párbeszéd jelöltjéhez, Csabai Lászónéhoz.

"A napokban nyilvánosságra került az Iránytű Intézet által készített közvélemény-kutatás eredménye, valamint a Közös Ország Mozgalom is nyilvánosságra hozta az általuk megrendelt kutatás eredményeit" -

írta Lengyel Máté, aki így folytatja:

"Az egyik kutatás személyemet hozta ki erősebbnek, a másik egy szinten mért kettőnket, de a két közvélemény-kutatásból kivehető, hogy hibahatáron belül, de azonos szinten állunk támogatói bázist tekintve, a pártszimpátiát nézve pedig a Jobbik 7 százalékkal erősebb mint a szocialista párt."

A politikus számára azonban, mint fogalmazott, nem az a legfontosabb tény, hogy azonos szinten áll egy Nyíregyházát 20 évig irányító személlyel, hanem az, hogy

"a nyíregyházi lakosok jelentős többsége kormányváltást szeretne. Ehhez azonban a hódmezővásárhelyi esethez hasonlósan a választások napjára csak egy kormányváltást akaró, a teljes lakosságot képviselő jelölt maradhat Nyíregyházán is a fideszes jelölttel szemben. Mindketten tudjuk, hogy a baloldali érzületű emberek már ismernek, bizalmukba fogadtak, mert munkámmal nemcsak a jobbikosokat, őket is szolgálom."

A politikus szerint:

A Jobbik szimpatizánsai tiszta kezű vezetőt szeretnének, bizalmatlanok Önnel szemben.
Nyíregyháza többet érdemel!
Tisztában vagyok vele, hogy Ön számára a Fidesz jelöltje, Szabó Tünde kényes kérdés, hiszen családi jó barátok, sokat segített neki korábban, azonban egy képviselőnek tisztában kell lennie azzal, hogy a legtöbb esetben racionális és nem érzelem alapú döntéseket kell meghoznia. A választók nem csak a személyre, de arra is voksolnak, amit képvisel.

Én azért küzdök, azért vállaltam a jelöltséget, hogy a nyugdíjasok - mint akár Ön is -, egy ledolgozott élet után idős korukra ne a politikával kelljen foglalkozzanak, hanem idejük nagy részében szeretteikkel lehessenek, vagy ahogy az nyugat-európai országokban szokás, körbeutazhassák Magyarország vagy Európa gyönyörű tájait.

A jobbik jelöltje úgy fogalmaz:

"Tiszta, átlátható politikai közéletet akarok Magyarországon és Nyíregyházán is, ahol nem a strómanok, a haveri cégek, a háttérben megbújó gazdasági érdekek és összefonódások, vagy a korrupció határozza meg országunk, városunk sorsát.

Nyíregyházán viszont az MSZP csak akkor tudja magáról levetkőzni a fidesz-kollaboráns billogot, ha Ön felülemelkedik az ideológiai kérdéseken és visszalépésével bebizonyítja a városnak, hogy Önnek Nyíregyháza lakossága a fontosabb.

Így tisztelettel felkérném, hogy lépjen vissza. Nem azt mondom, hogy a javamra, hanem azt, hogy a városlakók javára.

Az emberek le akarják váltani és el akarják számoltatni a maffia-kormányt!

- tette hozzá Lengyel Máté.

Csabainé válaszol

A Jobbik jelölt nyílt levelére megfogalmazott válaszában Csabai Lászlóné, az MSZP-Párbeszéd egyéni országgyűlési képviselőjelöltje kitért arra:

"Lengyel Máté képviselőjelölt a harmadik közvélemény-kutatás eredményét nyilvánvaló okokból elfelejtette a nyilvánossággal közölni. Ez annak az intézetnek a mérése, amely pontosan előre jelezte a Hódmezővásárhelyi választás eredményét "

- emlékeztetett a taktikaiszavazás.hu felmérésére Nyíregyháza korábbi polgármestere. Az intézet adatai szerint, ha a napokban lennének a választások, akkor

Mindezek alapján így összegez Csabai Lászlóné:

"1. Egyetértünk azzal, hogy a Fidesz-kormány csak széleskörű összefogással váltható le.
2. Ezt azonban nem nekünk és főleg nem a Facebookon kell eldöntenünk.
3. Érdemi összefogás csak valódi és tiszta értékek mentén valósulhat meg.

Csabai Lászlóné szerint, amit a jobbikos képviselőjelölt az MSZP-ről, az MSZP-s képviselőkről és róla megfogalmazott, az a politikai, közéleti, valamint a munka világában meglévő tapasztalatlanságának és meggondolatlanságának tudható be. A politikus véleménye szerint:

"A valódi partnerkeresésnek nem az az útja, hogy partnernek kívánt másik felet folyamatosan személyeskedéssel, és valótlanságok állításával sértegeti"

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés