Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fazekas Sándor nem vállalja

| 2018. 04. 25. | 12:32:00
A Fidesz-frakciót erősítené a következő ciklusban.
Fazekas Sándor nem vállalja
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem vállalja az újabb négy évre szóló megbízást Fazekas Sándor, az agrártárca vezetése helyett a Fidesz-frakció munkáját erősítené az új kormányzati ciklusban – jelentette be a Magyar Időknek adott interjújában a leköszönő földművelésügyi miniszter.

Az utódját már kijelölték, személyéről hamarosan a miniszterelnök ad tájékoztatást. Az átalakításokkal kapcsolatban Fazekas jelezte, vidékfejlesztési téren új feladatok kerülhetnek a tárcához.

Az utódját már kijelölték, személyéről hamarosan a miniszterelnök ad tájékoztatást. Az átalakításokkal kapcsolatban Fazekas jelezte, vidékfejlesztési téren új feladatok kerülhetnek a tárcához - írja a lap.

Az atv.hu októbertben írt arról, hogy egy negyedik Orbán-kormány esetén sem marad Fazekas Sándor az agrártárca élén. Akkor kormányzati források arról beszéltek, hogy Fazekas „nem ambicionál” egy következő ciklust 2018-ban, akkor sem, ha megint Orbán Viktor alakíthat kormányt.

Fazekas Sándor eredményei közé az új földtörvény megalkotását, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara felépítését és az állami területeket kezelő Nemzeti Földalapkezelő Szervezet földbérleteinek újraszabását sorolják. 

Viszont a 2015-ös Napi Gazdaság cikk szerint a Kun-Mediátor-botrány váltotta ki vele szemben az elégedetlenséget, és az is, hogy Fazekas Sándor annak idején nem tudta távol tartani tárcáját a brókercégek botrányától sem, a Földművelésügyi Minisztérium által felügyelt TIG Nonprofit Kft. 410 millió forintot helyezett el a Hungária Értékpapír Zrt.-nél, ami „odaveszett.”

Fazekas Sándort az állami földek újraosztása miatt folyamatos tűz alatt tartotta az ellenzék.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés