Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fidesz: a helsinki bizottság migrációt segítő Soros-szervezet

| 2018. 04. 19. | 18:48:00
Halász János szerint mielőbb napirendre kell tűzni a Stop Soros törvényt.
Fidesz: a helsinki bizottság migrációt segítő Soros-szervezet
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

(frissítve)

A migrációt segítő Soros-szervezetnek tartja a Magyar Helsinki Bizottságot Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője.

A politikus azzal összefüggésben beszélt erről a közmédiának, hogy - mint azt közölte - a bíróság csütörtökön elutasította a helsinki bizottság jó hírnév megsértése miatt ellene indított keresetét.

Hiába próbálják tagadni, a bizottság egy Soros-szervezet, Soros György pénzéből Soros György migrációs céljait szolgálja - mondta Halász János, hozzátéve: a bizottság "nyakig benne van a migránsbizniszben", és a migránsokat képviseli peres eljárásokban.

Példaként említette, hogy a Magyarországról kitiltott két bangladesi migráns ügyében is milliókat követelnek a magyar államtól.
Rendszeresen "feljelentgetik" Magyarországot Brüsszelben és az ENSZ-ben, közreműködnek a Magyarországot elítélő brüsszeli jelentésekben,

a Soros-hálózat többi szereplőjével együtt pedig nem fogadják el a választás eredményét sem, és továbbra is próbálják megtörni a magyar kormányt - fogalmazott a Fidesz-frakció szóvivője.

Szerinte azt akarják elérni, hogy a magyar kormány fogadja el a kötelező kvótát, és hajtsa végre a migránsok betelepítését.

"Mi ezt nem tesszük meg" - jelentette ki Halász János, közölve: éppen az ilyen, "már a nemzetbiztonságot is veszélyeztető, migránsbarát szervezetek" miatt van szükség arra, hogy a májusban megalakuló új parlament mielőbb vegye napirendre a "Stop Soros" törvénycsomagot.

Magyarország jól teljesített

Közben az Index az Eurostat legfrissebb jelentésére hivatkozva arról ír, hogy tavaly 538 000 menedékkérőt fogadott be a 28 uniós tagállam, ez negyedével kevesebb, mint 2016-ban. Magyarország lakosságarányosan jól teljesített, 1290 menekültet fogadott be, ezzel előkelő helyen áll a térségbeli országok között: a lakosság aránya szerint 130 pozitívan elbírált menedékkérelem jutott egymillió főre.

Ezzel a harmadik legbefogadóbb állam vagyunk a kelet-közép-európai térségben, csak Bulgária és Lettország előz meg minket - írja az index.hu.

A Fidesznek fizetnie kell

A Fővárosi Törvényszék szerint is valótlanságot állított és ezzel megsértette a Magyar Helsinki Bizottság jó hírnevét a Fidesz, amikor arról tartott sajtótájékoztatót, hogy a civil szervezet törvénysértő módon, nem átláthatóan működik - közölte a szervezet csütörtökön az MTI-vel, miután a bíróság nem jogerős ítéletet hozott az ügyben.

A közleményben emlékeztettek: Halász János, a Fidesz frakciószóvivője tavaly április 23-ai sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy más civil szervezetek és "a Magyar Helsinki Bizottság összehangoltan megtagadta a Magyar Hírlap közérdekű adatigénylését". Valamint "e Soros-szervezetek titkolóznak a vagyonukról és az általuk pénzelt emberekről, ügynökökről". Halász János szerint ez azt bizonyítja, hogy a Magyar Helsinki Bizottság nem tartja magára nézve kötelezőnek a magyar törvényeket.
A bizottság kiemelte, a politikusnak nem volt igaza, mivel a szervezet időben és teljes körűen válaszolt a napilap közadatigénylésére, egyébként pedig az egyesület honlapján bárki megismerheti a gazdálkodási adatait és működését.

A Magyar Helsinki Bizottság ezért bírósághoz fordult, a törvényszék pedig helyt adott keresetének. Megállapította, hogy a párt valótlanságot állított, és ezzel megsértette a Magyar Helsinki Bizottság jó hírnevét - írták. 

Halász János személyes felelősségét nem állapították meg, mondván, hogy a szóvivő munkáját végezte, amikor a párt állításait tolmácsolta.

A Fidesznek 400 ezer forint sérelemdíjat kell fizetnie, és nyilvánosan kell bocsánatot kérnie a Magyar Helsinki Bizottságtól. A bíróság arra is felszólította a pervesztes pártot, hogy tartózkodjék a további jogsértésektől - ismertették az ítéletet.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés