Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Lázár János hazavágyik

| 2018. 04. 20. | 13:43:00
Már nem akar kormánytag lenni.
Lázár János hazavágyik
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hétfőn megy Orbán Viktorhoz Lázár János, de már most bejelentette, hogy befejezte a munkát a Miniszterelnökség élén, a jövőben nem akar kormánytag lenni, hanem visszatér a hódmezővásárhelyi választókerületébe - írja az Index a hódmezővásárhelyi Rádió 7-re hivatkozva, melynek péntek reggel adott interjújában Lázár János vilűágossá tette, nem kíván kormányzati tisztséget vállalni Orbán Viktor következő kormányában.

A lap emlékeztet arra, hogy Orbán Viktor péntek reggel beszélt arról a Kossuth Rádióban, hogy más kormányszerkezetben gondolkodik, jelentős részben új emberekkel

."Inkább az agyközpontját szeretném átalakítani a kormányzásnak, amit Miniszterelnökségnek neveznek. Itt más típusú vezetést szeretnék" – mondta Orbán. Várható tehát, hogy nem Lázár folytatja a Miniszterelnökség élén, és erről szót ejt a péntek délelőtt interjúban.

Lázár be is jelentette, hogy nem lesz a továbbiakban miniszter. 2014-ben Orbán négy évre kérte fel a Miniszterelnökség vezetésére. "Ezt a munkát elvégeztem, kerek egésznek tekintem" - mondta Lázár, aki most először mondta ki nyilvánosan, hogy távozik a kormányból.

A jövőjéről azt mondta: "a választóimmal való együttműködést szeretném erősíteni, a választókat szeretném meghallgatni". Azt tervezi tehát, hogy a választókerületébe, Hódmezővásárhelyre vonul vissza a következő négy évben.

Lázár azt is elárulta, hogy Orbán, hétfőre kérette magához. A kérdésre, hogy elfogadna-e más pozíciót, Lázár azt válaszolta, hogy ez "nem így működik, ez nem piac".

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés