Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyíregyházi miniszter is lesz az új kormányban. Itt a lista

| 2018. 04. 25. | 20:00:00
Sok változás van az előzőhöz képest.
Nyíregyházi miniszter is lesz az új kormányban. Itt a lista
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szinte végleges a negyedik Orbán-kormány minisztereinek névsora - írja a kormányközeli Figyelő. 

A portál birtokába jutott információk alapján Gulyás Gergely kancelláriaminiszterként folytatja politikai pályafutását, Rogán Antal pedig marad továbbra is kabinetminiszter. A harmadik Orbán-kormány miniszterei közül szintén pozíciójában marad Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Pintér Sándor belügyminiszter, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, illetve Trócsányi László igazságügyminiszter is.

Nem marad ugyanakkor miniszter Simicskó István, helyét várhatóan Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke veszi át. (Benkő Tibor 1955-ben Nyíregyházán született, pályafutása során 2001 és 2005 között a debreceni központú 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka volt - a szerk.). 

Szintén miniszter lesz a korábbi felsőoktatási államtitkár, Palkovics László, aki innovációs és felsőoktatási miniszterként dolgozik majd. A 2016 óta postaügyért és a nemzeti pénzügyi szolgáltatásért felelős kormánybiztosként dolgozó Bártfai-Mager Andrea lesz a fejlesztési miniszter. Földművelésügyi miniszternek Nagy Istvánt kérte fel Orbán Viktor. Kásler Miklós, Széchenyi-díjas magyar onkológus, egyetemi tanár, az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója lehet Balog Zoltán utódja az EMMI élén. 

A Fidesz frakcióvezetője pedig Kocsis Máté lesz

- értesült a Figyelő, amely ugyanakkor arról nem ír, hogy

vajon mi lesz a sorsa a debreceni Kósa Lajosnak,

aki a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszteri posztot töltötte be a most búcsúzó Orbán-kormányban. . 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés