Hirdetés

Harmincöt gyerek maradt árván a ceglédberceli baleset után

2018.05.23. 14:23

Harmincöt gyerek maradt árván a ceglédberceli baleset után
(Fotó: MTI)

Mezőgazdasági munkából élő roma férfiak és nők voltak az áldozatok.

Hirdetés

Többnyire alkalmi mezőgazdasági munkából élő roma férfiak és nők a kedden délután történt ceglédberceli közúti baleset halálos áldozatai.

A sofőr "élőben" közvetített telefonjáról az egyik közösségi portálra, amikor a baleset történt. A lapok feltételezik, hogy egy a közvetítéséhez fűzött kommentár olvasása vonta el a figyelmét a szembe jövő teherautóról.

A frontális ütközésben a kisbusz valamennyi utasa, kilenc román állampolgár vesztette életét.

Sagyebo István, a Maros megyei Balavásár polgármestere az MTI-nek elmondta, az áldozatok közül négyen a községhez tartozó Egrestő lakosai. Két áldozat élettársi viszonyban élt egymással, hat gyerek maradt árván utánuk. A másik két egrestői áldozat egyikének két gyermeke maradt árván. 

Székely László, a Maros megyei Mikefalva polgármestere azt mondta: a gépkocsit a községhez tartozó Désfalván élő, fuvarozással foglalkozó vállalkozó vezette, akinek két gyermeke maradt árván. Az autóban utazott ugyanakkor egy, a községhez tartozó Felsőkápolnán élő testvérpár, és egyikük felesége. A felsőkápolnai áldozatok után három gyerek maradt árván.

A polgármester elmondta, hogy valamennyien a helyi roma közösség tagjai voltak, és alkalmi külföldi mezőgazdasági munkákból tartották fenn magukat. Szlovéniai munkáról tértek haza, amikor a baleset történt. Meg nem erősített hírek szerint a tragédia következtében összesen harmincöt kiskorú maradt szülő nélkül az érintett Maros megyei településeken.

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés