Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Függvényekkel, statisztikával küzdenek a diákok

| 2018. 05. 08. | 11:12:00
Ilyen feladatokat kaptak.
Függvényekkel, statisztikával küzdenek a diákok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Százalékszámítás, halmazok, statisztika, sorozatok, függvények - ilyen témakörökről kaptak feladatokat a diákok a középszintű matekérettségi első, 45 perces részében, írja az eduline.hu.

A középszintű matekérettségi két részből áll, a diákok összesen három órát töltenek a termekben. Az érettségizőknek először 45 percet kapnak egy 10-12 feladatból álló teszt megoldására. Ezek a példák az alapfogalmak, definíciók, egyszerű összefüggések ismeretét ellenőrzik, előfordulhat néhány igaz-hamis állítást tartalmazó vagy egyszerű feleletválasztós feladat is, de a feladatok többsége nyílt végű.

Az érettségi második részét 135 perc alatt kell megoldani. A második feladatsor is két egységből áll: az elsőben van három, egyenkét 9-14 pontos feladat, amely több részkérdésből áll, ezek közül mindegyiket meg kell oldani.

Ezek közül az egyik egy összetett geometriai feladat, a diákoknak egy trapéz területét és egy háromször szögeit kell kiszámolniuk. Egy másik feladat megoldásához a számtani sorozatokkal és az elsőfokú függvényekkel kapcsolatos tudásukat kell használniuk. Ezek a példák összesen 36 pontot érnek.

A választható feladatok között szerepel egy dominós példa, amelynek megoldásához a valószínűségszámításról szerzett tudást is használni kell. A diákok választhatnak egy igen aktuális - fagylalttölcsérekkel és különböző ízű fagylaltokkal kapcsolatos - térgeometriai feladatot is, valamint egy, az iskolák internetezési szokásairól és wifi-routerekről szóló összetett matekpéldát.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés