Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Még fontos teendő vár a felvételizőkre

| 2018. 05. 18. | 19:25:00
Az érettségi szezon még zajlik, de érdemes erre is odafigyelni.
Még fontos teendő vár a felvételizőkre
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bár még nem ért végez az idei érettségi szezon, nem szabad megfeledkezni a dokumentumok pótlásáról sem, amelyek szükségesek a felvételi pontszámításhoz, írja az eduline.hu.

A február 15. után megszerzett és a felvétel feltételéül szolgáló, a pontszámításhoz nélkülözhetetlen vagy többletpontokat igazoló dokumentumok legkésőbb július 11-ig pótolhatók az E-felvételiben.

Fontos tudni, hogy a benyújtott dokumentumok feldolgozási folyamaton esnek át, amely néhány napot vesz igénybe. Ha pedig a feldolgozott dokumentum hatással van az összpontszámokra, a változás csak a dokumentum feldolgozását követő napon jelenik meg a pontszámban.

Elegendő mindent egy példányban beszkennelni és feltölteni, függetlenül a jelentkezési helyek számától. Arra azonban figyelni kell, hogy a dokumentum jól olvasható legyen, illetve tartalmazza a személyes adatokat. A beszkennelt és feltöltött dokumentumokat nem kell még külön e-mailben vagy fénymásolva postán is beküldeni. Ez csak lelassítja a feldolgozás folyamatát, hiszen kétszer kell velük foglalkozni - írja a tájékoztató.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés