Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az állami vezetőket is jobban védené a zaklatóktól a Fidesz

| 2018. 07. 16. | 20:57:00
Módosítanák a Btk-t.
Az állami vezetőket is jobban védené a zaklatóktól a Fidesz
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Két, de akár 3 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntetné Czunyiné Dr. Bertalan Judit fideszes országgyűlési képviselő azokat, akik „hivatali tevékenységével össze nem egyeztethető helyen vagy időben” zaklatnak hivatalos személyeket.

A volt államtitkár a Büntető törvénykönyvet módosítaná a július 16-án előterjesztett javaslata szerint, amely az Országgyűlés elé kerülhet a későbbiekben. A politikus az Alaptörvényből vezetné le a változtatást, mondván, annak hetedik módosítása megerősítette a magánélet védelmét. Ebből az következik – így a javaslat –, hogy a hivatalos személyeket is megilleti az a jog, hogy hivatali tevékenységük ellátását követően, például otthonukban, szabadságuk alatt nyugodtan tudjanak pihenni, hivatalos eljárásuk miatt ne zaklassák őket. Erre tekintettel a törvényjavaslat kiegészíti a Btk. 222. § (3) bekezdését megfelelő védelmet biztosítva a hivatalos személyeknek a hivatali tevékenységével össze nem egyeztethető helyen vagy időben kifejtett, büntetőjogi értelemben zaklatásnak minősülő magatartásokkal szemben.

Bár nem kap jelentős publicitást, s maguk az érintettek sem verik nagydobra, nehogy kedvet csináljanak másoknak, de több politikust és hivatalvezetőt zaklatnak rendszeresen otthona környékén a lehető legváltozatosabb módon, s igen kitartóan. úgy tudni, Kövér László házelnöknek is van ilyen „rajongója”.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés