Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyíregyháziak az év ifjúsági írói

| 2017. 06. 14. | 10:31:00
Ketten is díjat kaptak.
Nyíregyháziak az év ifjúsági írói
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Átadták a 2016-os Az Év Gyerekkönyve Díjakat a budapesti Vörösmarty téren a 88. Ünnepi Könyvhét és 16. Gyermekkönyvnap alkalmából.

A zsűri a 12 év felettieknek szóló kötetek közül a Jelen! – Kortárs ifjúsági novellák című antológiát – melynek anyagát Dávid Ádám, a Móra Kiadó szerkesztője és Gaborják Ádám, a József Attila Kör elnöke válogatta – választotta a legjobbnak.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával kiosztott elismerésekről, így az Év Gyerekkönyve Díjakról öttagú szakmai zsűri döntött, amelynek tagja Bánfi Csilla, a HUBBY  Magyar Gyerekkönyv Fórum elnökségének tagja, Révész Emese művészettörténész, Varga Betti irodalomkritikus, Herédi Károly, a Híd folyóirat szerkesztője és Gombos Péter, a Magyar Olvasástársaság (HUNRA) alelnöke volt.

Kalapos Éva

A Jelen! antológia kapta tehát a HUBBY Év Gyerekkönyve Díjat ifjúsági kategóriában, szerzői pedig a kötetben megjelent írásaikért az Év Írója Díjat kapták, ifjúsági könyv kategóriában. Köztük van a nyíregyházi Kalapos Éva, aki a Mátó és Béres Tamás, aki az Apám illata című novellájával szerepel a kiadványban.

Béres Tamás

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés