Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ragyogó nyíregyházi színésznőt tüntettek ki

| 2017. 12. 18. | 21:45:00
Kiemelkedő teljesítményét díjazták.
Ragyogó nyíregyházi színésznőt tüntettek ki
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nagy Mari, a Nemzeti Színház, Szabó Márta, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház, Gazsó György, a Radnóti Miklós Színház és Serf Egyed, a kaposvári Csiky Gergely színház művésze kapta idén a színházi epizódszerepekért járó Aase-díjat. Az Ivánka Csaba-díjat Nagy Zoltán, a Domján Edit-díjat pedig Märcz Fruzsina vehette át hétfőn a Bajor Gizi Színészmúzeumban rendezett ünnepségen. Krucsainé Herter Anikó, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kulturális kapcsolatokért és fejlesztésekért felelős helyettes államtitkára az ünnepségen az Aase-díjról szólva hangsúlyozta, hogy

a kiemelkedő teljesítmények és tehetségek számára adható, kifejezetten szakmai díjról van szó, amely a hozzáértő pályatársak döntését és elismerését közvetíti.

A színpadon az emlékezetes pillanatok megformálásához nagy tehetségekre, színes egyéniségekre, kiváló színészekre van szükség, mint a mai díjazottak is. Akik képesek a karakter minden jegyét egy pillanatba sűríteni, egy jelenetben egy egész élettörténetet elmondani" - mondta a helyettes államtitkár.

Az Aase-díjat, amelyet minden évben két nőnek és két férfinak ítélnek oda, Gobbi Hilda alapította végakaratában az "emlékezetes percek, pillanatok főszereplői", az epizódszerepek megformálói számára. A díj Henrik Ibsen Peer Gynt című drámakölteményének egyik színpadi alakjáról, Aase anyóról kapta a nevét, mert bár maga a szerep rövid, felejthetetlen alakításra nyújt lehetőséget.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés