Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Lovaggá ütnek egy volt nyíregyházit

| 2018. 01. 19. | 11:17:00
A kortárs irodalom és olvasás fejlesztéséért végzett munkáját ismerik el.
Lovaggá ütnek egy volt nyíregyházit
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Magyar Kultúra Napja alkalmából 20. alkalommal adják át az Egyetemes, valamint a Magyar Kultúra Lovagja kitüntető címeket. Idén az Alapító Lovagok és a Kultúra Lovagrendje 13 országból 222 tagot kért fel, hogy végezze el a lovagias tettek értékelését.

Végül 193 felterjesztett kulturális és közéleti személyiségre tettek javaslatot, és közülük választotta ki a kuratórium azt a néhány jeles személyiséget, akik a Kultúra Lovagjai lettek, s akik egyben a nemzet összetartozását is jelképezik. A cím birtokosai közé Lutter Imre előadóművész producer, drámapedagógus  „A kortárs irodalom és olvasás fejlesztéséért” került be.

Az Egyetemes Kultúra Lovagjai, a Magyar Kultúra Lovagjai és a Magyar Kultúra Apródjai a január 20-i gálán, ahol a Szent Korona, a koronázási ékszerek és a Vizsolyi Biblia hiteles másolatai előtt avatják a jelölteket lovaggá, illetve apróddá. Az ünnepséget a Stefánia Palotában rendezik, a fővárosban.

A címet Lutter Imre alábbi lovagias tetteivel érdemelte ki a cím adományozóitól:

  • Dr. Lutter Imre a Magyar Versmondók Egyesületének ügyvezető elnöke, akinek
  • önzetlen tevékenysége magában foglalja a magyar kultúra legitim képviseletét, a kultúraközvetítést, a magyar nyelv gazdagságának fönntartását, a költészet, valamint annak nyomán a versmondás, a versszínház és a versfilmes művészeti ágak kreatív gondozását, fórumainak megteremtését, képviselőinek és az új nemzedék tehetséggondozását.
  • A Kaleidoszkóp nemzetközi VersFesztivál alapító igazgatója, online versrádió és versoldalak főszerkesztője.
  • Számos oktatási és kulturális uniós pályázat szakmai vezetője, többek között a Neszmélyi Vershajó tehetséggondozó tábor főszervezője.
  • Tevékenysége révén új, korszerű dimenziókkal gazdagodott a magyar nyelvű amatőr és professzionális versmondás.
  • A Nemzeti Színházzal együttműködve szervezi a „Nemzeti VERSenyt.”
  • Számos rendezvény zsűrielnöke, társszervezője, gondozója, az Északkelet-magyarországi Regionális Versmondó Egyesület alapító elnöke, az Első Magyar Versszínház vezetője. 

 

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés