Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyíregyházi 21-es: Rudolf Gergely

| 2016. 12. 12. | 16:03:00
Szabolcsiak, akik nagy utat jártak be, mire ide- és odaértek, ahol most vannak. 
Nyíregyházi 21-es: Rudolf Gergely
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sorozatunkban a helyi közélet megkerülhetetlen alakjait mutatjuk be olyan címszavakban, amit maguk választanak. Mi csak kérdezünk. Huszonegyet. Most Rudolf Gergelytől, a Szpari csatárától.

1. Hogy vannak az ikrek?
Rudolf Gergely: Nagyon jól! Szépen nőnek, fejlődnek, esznek, alszanak – most ennyi a dolguk.

2. Mennyiben változtatta meg az életeteket a két baba érkezése?
Rudolf Gergely: Nem olyan túl rég, novemberben születtek, de az biztos, hogy felfordult egy kicsit az életünk, hisz’ ők az elsők. Az éjszaka nehéz, hiszen etetnie kell a feleségemnek mindkettőjüket.

3. Edzés, babák, építkezés. Marad szabad időd?
Rudolf Gergely: Sajnos a sérülésem lassabban gyógyul, mint reméltem, úgyhogy még gyógytornára járok. De nagyon szerencsések vagyunk, mert anyósom, apósom, szüleim sokat segítenek nekünk a babák körül.

4. Pályafutásod legsikeresebb időszakát Debrecenben töltötted. Milyen emlékekkel őrzöd ezeket az éveket?
Rudolf Gergely: Szívesen gondolok a debreceni évekre. Akkor lettem válogatott játékos, bajnokságot, kupákat nyertünk. Bejutottunk a Bajnokok Ligájába, elnyertem a Magyarországon játszó legjobb magyar mezőnyjátékos címet a játékostársak szavazatai alapján. Nagyon szép időszaka volt az életemnek.

5. Debrecenben úgy tartják, a Rudolf-Coulibaly csatárduó volt az NB I legjobbja az elmúlt negyedszázadban. Egyetértesz ezzel?
Rudolf Gergely: Nehéz erre mit mondani, örülök, hogy így tartják. Nagyon jó csatárok vannak Magyarországon. Debrecenben sikeres időszakban játszottam.

6. Azt is a debreceniek mondják, jobban jártál volna, ha nem Olaszországba, a Serie A-ba igazolsz a cívisvárosból, hanem Hollandiába, mert akkora sztár lehettél volna ott, mint Dzsudzsák Balázs. Szoktál ezen tűnődni?
Rudolf Gergely: Nem. Én jó döntést hoztam. Az emberek nem tudnak mindenről, az akkori helyzetről. Én nagyon sikeresnek éreztem Olaszországot. Nagyon jól ment a játék. Kevesen jutnak be elsőre, nekem sikerült. A Juventus, a Róma szerintem ott van a topon. Ma is úgy vélem, jó döntést hoztam, nem bántam meg.

7. A Szpari a vártnál gyengébben szerepel. Hány százalék esélyt látsz most a feljutásra?
Rudolf Gergely: Nagyon pozitívan éltük meg az edzőváltást, az első perctől kezdve látom a változást. Beérik a munka, remélem, sikerül a feljutás, keményen dolgozik érte mindenki, hogy sikerüljön. Megvan a csapategység is.

8. Mondhatni, hogy most vagy a legjobb korban. Már elnézést, de mit keresel itthon?
Rudolf Gergely: Igazából az volt a célom, hogy itthon fejezzem be a pályafutásomat. Lehet, nem így történik, ha találok egy olyan menedzsert, aki segít, és nem hátráltat. Már nem gondolkodom rajta, így van jól, próbálok a csapat hasznára lenni, hogy elérje a célját.

9. Debrecenben játékostársad volt Madar Csaba, szintén ikrei vannak. Ellátott már tanácsokkal, milyen feladat „ikerapának” lenni?
Rudolf Gergely: Még nem beszéltünk róla. Találkoztam többször az ikerfiaival, ők egypetéjűek, nálunk kétpetéjűek a srácok. Richárd és Henrik. Kis királyfik.

10. Hogy érzed magad Nyíregyházán? Hosszú távon tervezel a szülővárosodban?
Rudolf Gergely: Úgy jöttünk haza, hogy hosszabb távra tervezünk. Itthon van a család, ez nagyon fontos szempont, hiszen sokat voltam tőlük távol, bár a feleségem mindig jött velem.

11. Mi a tipped, tíz nyíregyháziból hány ismer meg az utcán?
Rudolf Gergely: Nem tudom, ezen nem szoktam gondolkodni. Többen megszólítottak már az utcán. Jólesik, ha megkérdezik, hogy van a lábam, gyógyul-e a sérülésem.

12. Melyik gólodra vagy a legbüszkébb? Az első ötre, amelyik egyenesen Nancy-ba repített, vagy egy későbbire?
Rudolf Gergely: A válogatottban a svédek elleni győztes gólomra. Válogatott mezben győztes gólt szerezni – ráadásul a svédek ellen, ez a gól mindig is emlékezetes marad.

13. Ki a kedvenc focistád?
Rudolf Gergely: Szeretem nézni Messi játékát. Annyira természetes neki minden, annyira könnyedén játszik. Kedvencem még David Beckham és Ibrahimovics.

14. Ha utazás, akkor északra, délre, keletre, vagy nyugatra?
Rudolf Gergely: Nyíregyházára. Míg másutt játszottam, mehettünk volna pihenni máshová, de mindig inkább hazajöttem nyaralni, ez nem volt kérdés.

15. Mi a legjobb Nyíregyházában?
Rudolf Gergely: Minden ideköt. Család, barátok, ismerősök. Minden utcáját ismerem. Nagyon szeretünk itthon lenni.

16. Mi a legrosszabb?
Rudolf Gergely: Ilyennel még nem találkoztam. Talán az, hogy lehetne közelebb Pest. Bár, mióta megépült az autópálya, már abszolút elérhető a főváros. Mondjuk, az jó lenne, ha a galambok nem piszkítanák össze a lelátót.

17. Bicikli, motor vagy autó?
Rudolf Gergely: Motor semmiféleképp. Bicaj és autó.

18. Szerinted ki a legjobb arc Nyíregyházán?
Rudolf Gergely: Ezen még nem gondolkodtam.

19. Rántott hús, vagy spenót?
Rudolf Gergely: Mindenevő vagyok. Szeretem a zöldséget és a húst is. Minden jöhet!

20. Sör, bor vagy pálinka?
Rudolf Gergely: Nem vagyok nagy ivó, talán a bor.

21. Rendezzen Magyarország 2024-ben olimpiát?
Rudolf Gergely: Hogyne! Persze! 

CSK-BA

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés