Hirdetés

Erről a nagy rendezvényről Nyíregyháza lemarad...

| 2017. 01. 18. | 14:24:00
A kormány is a rendezvény mögé állt.
Erről a nagy rendezvényről Nyíregyháza lemarad...
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az elmúlt két esztendőhöz hasonlóan idén is Szombathelyről rajtol és Budapesten ér véget a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny.

A viadal szerdai sajtótájékoztatóján Eisenkrammer Károly, a szervezőbizottság elnöke ismertette, hogy a hatnapos Tour de Hongrie-n rajt- vagy célállomás lesz

Keszthely, Zalaegerszeg, Velence, Siófok, Paks, Cegléd, Karcag, Miskolc és Jászberény is.

Révész Máriusz kerékpározásért és az aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos az eseményen többek között arról beszélt, hogy a kormányzat az idei évtől öt esztendőn át támogatja a verseny szervezésének költségvetését, sőt, a médiamegjelenés feltételeit is biztosítja.

Sárfalvi Péter, a nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár kitért rá, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) közel megduplázta a tavalyi támogatását. Hozzátette, az egyik legfontosabb cél, hogy a Tour de Hongrie a későbbiekben

megszerezze az első kategóriás minősítést a nemzetközi szövetségtől (UCI).

Válé Flórián, a Magyar Kerékpáros Szövetség elnökségi tagja szerint a körverseny a hazai kerékpársport piramisának csúcsa.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra, Budapest főpolgármester-helyettese arra emlékeztetett, hogy

az 1925-ös első Tour de Hongrie a fővárosból, a Gellért szálló elől indult.

A közel 750 kilométeresre tervezett verseny június 27-én rajtol és július 2-án ér véget, a nemzetközi szövetség (UCI) versenynaptárában 2.2-es kategóriával szerepel, azaz a résztvevők világranglista-pontokért is harcolhatnak majd.

Hirdetés