Hirdetés

Kínába igazolt a magyar válogatott. Ha megfizetik...

2017.01.06. 16:02

Kínába igazolt a magyar válogatott. Ha megfizetik...

Egy évre írt alá.

Hirdetés

Guzmics Richárd, a magyar labdarúgó-válogatott védője a lengyel Wisla Kraków együttesétől a kínai élvonalban szereplő Yanbian Funde csapatához szerződött pénteken.

A játékost képviselő F-Group menedzseriroda pénteki tájékoztatása szerint a játékos új klubja spanyolországi edzőtáborában átesett a kötelező orvosi vizsgálaton, majd aláírta szerződését, ami egy évre szól.

A szombathelyi születésű Guzmics a Haladásban kezdett futballozni, és 2014-ig a nevelőegyesületét erősítette, akkor igazolt Krakkóba, vagyis a Yanbian FC még csak a harmadik klubja. A 29 éves játékos a magyar válogatottban eddig 22 mérkőzésen lépett pályára és egy gólt szerzett.

A Yanbian FC jogelődjét 1955-ben alapították, a jelenlegi formájában, profi csapatként 1994 óta működik. A kínai élvonal előző idényében a kilencedik helyen végzett. Guzmics nem az első magyar játékos az egyesület történetében: 2000-ben Telek András 26 mérkőzésen lépett pályára az akkor éppen Jilin Aodong néven szereplő együttesben.

A klub székhelye Kína egyik legkeletibb részén, az észak-koreai határtól mintegy negyven kilométerre fekvő Jencsi városában van.

labdarúgásKína

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés