Hirdetés

Bekeményített az MLSZ: újabb zárt kapus meccsre büntette a magyar klubot

mti

2017.08.15. 16:45

Bekeményített az MLSZ: újabb zárt kapus meccsre büntette a magyar klubot
Az újpesti szurkolók a saját klubjukat büntetik (Fotó: mti)

Plusz egymillió forintra.

Hirdetés

Egymillió forintos pénzbüntetést és egy bajnoki mérkőzésre szóló zárt kapus eltiltást kapott az Újpest FC a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottságától.

Az MLSZ honlapjának keddi beszámolója szerint a Honvéd-Újpest bajnokival kapcsolatban utóbbit, "mint visszaesőt szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért - az ellenfél, az ellenfél egyik játékosának, más sportszervezetnek és a mérkőzés játékvezetőjének szidalmazása -, továbbá hátrányosan megkülönböztető, rasszista megnyilvánulásáért - "huhogás" -, valamint tárgy játéktér közelébe történt bedobásáért büntették".

A mostani szezonban az Újpestnek már volt egy zárt kapus hazai találkozója, amelyen a Vasast fogadta.

A zárt kapus eltiltás viszont csak akkor lesz jogerős, ha az újpestiek a határozat kézhezvételét követően nem fellebbeznek. A fővárosi klub várhatóan pénteken kapja kézhez a fegyelmi határozatot, a szövetség vonatkozó szabályzata szerint pedig az érintett klubnak 15 nap áll rendelkezésére, hogy fellebbezzen.

 A többi élvonalbeli csapat közül a DVTK kapott még pénzbüntetést: a diósgyőrieknek 150 ezer forintot kell fizetniük, mert a Puskás FC elleni bajnokin szurkolói visszaesőként másokat megbotránkoztató magatartást tanúsítottak.

MLSZ

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés