Hirdetés

Amikor a papok összecsapnak a bírákkal

Szabolcsihír

2017.09.14. 10:05

Amikor a papok összecsapnak a bírákkal
A képen (balról jobbra) Baracsi Endre, Forján Zsolt, Nyakó Zsuzsanna, Szocska Ábel, Tassy Tamás

A focilabdáé lesz a főszerep.

Hirdetés

Rendhagyó és különleges esemény alkalmából tartottak sajtótájékoztatót a Nyíregyházi Törvényszéken.

A rendezvény témája a szeptember 15-i labdarúgó mérkőzés volt, melyen a Magyar Jogászegylet és a Magyar Görögkatolikus Pap és Papnevelő Intézet Válogatottja méri össze tudását.

Az idén már hetedik alkalommal szervezett találkozó nemzetközi méretűvé nőtte ki magát, hiszen Kárpátaljáról, és a Felvidékről is érkeznek pap focisták.

Dr. Nyakó Zsuzsanna, a törvényszék elnöke a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy a bíróság az ítélkezés intézménye, elsődleges feladata az igazságszolgáltatás.

A közösen szervezett sportesemény pedig az igazságszolgáltatás szolgáltató jellegét erősíti, hiszen ezáltal a jogalkalmazás területén dolgozó szakemberek mint sportot kedvelő személyek lesznek jelen ezen a társadalmi rendezvényen.

A labdarúgó torna kiválóan illeszkedik a Nyitott Bíróság Program már ismertté vált programsorozatai közé, ahogyan a Kisvárdai Járásbíróságon szervezett kiállítások is nagyon népszerűek a lakosság körében.

A Nyíregyházi Egyházmegye képviseletében Szocska Ábel apostoli kormányzó azt emelte ki, hogy

a futballtorna megrendezésével az igazságszolgáltatás és az egyház zárt világa nyitottabb módon is megjelenhet a lakosság előtt. Kifejtette, hogy mindkét szervezet arra hivatott hosszútávon, hogy egy élhetőbb, jobb társadalomban élhessék az emberek a mindennapjaikat.

A labdarúgó mérkőzések házigazdája, Forján Zsolt, Csenger polgármestere elmondta, nagy tisztességnek tartja azt, hogy e rendezvénnyel avathatják fel a város újonnan létesített sportcentrumát. Csenger az igazságszolgáltatáshoz a jövőben fog még inkább kapcsolódni, hiszen a tervek között szerepel egy büntetés-végrehajtási intézet felépítése is a városban.

Baracsi Endre, a Megyei Közgyűlés alelnöke kiemelkedő jelentőségűnek tartotta azt az összefogást, melyet a rendezvény védnöki testülete képvisel. Véleménye szerint az intézmények társadalmi szerepvállalása az emberek felé való nyitottságot erősíti.  Reményét fejezte ki, hogy a jó gyakorlatot sokan fogják követni.

A „papi foci”-ként elhíresült sportesemény ötletadója, Tassy Tamás főszervező elmondta, hogy

hét évvel ezelőtt az a cél vezérelte, hogy a vad futball világába bevigyék az intelligenciát, erősítsék a sportszerűséget és a mások iránti tisztelet kifejezését.

A mérkőzéseket neves futballbírók vezetik majd, jelen lesz többek között a FIFA egyik szabolcsi illetőségű játékvezetője is.

 

bíróságCsenger

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés