Hirdetés

Feleségével és gyermekeivel együtt gyilkolták meg a magyar edzőzsenit

2018.01.25. 12:30

Feleségével és gyermekeivel együtt gyilkolták meg a magyar edzőzsenit
Weisz Árpád máig a Serie A történetének legfiatalabb edzője, aki bajnokságot nyert!

A mai napig Itália egyik legsikeresebb edzőjeként tartják szuámon.

Hirdetés

Az egykori sikeredző, Weisz Árpád nevét viseli a bolognai labdarúgó-stadion egyik tribünje csütörtöktől. A klub honlapjának beszámolója szerint a délelőtti ünnepségen a Curva San Luca elnevezésű lelátórészt keresztelték át a Renato Dall'Ara Stadionban.

Az eseményen a klubvezetőkön kívül jelen volt Virginio Merola polgármester, Alberto Sermoneta főrabbi, valamint Daniele De Paz, a bolognai zsidó hitközség elnöke, s jó néhány szurkoló is.

A zsidó származású szakembert a mai napig Olaszország egyik legsikeresebb edzőjeként, a labdarúgás-elmélet és az olasz edzőszakma úttörőjeként tartják számon. 

Weisz Árpád a harmincas években először az Internazionale (akkor Ambrosiana), majd a Bologna trénere volt. Ő a legfiatalabb edző, aki bajnokságot nyert Olaszországban: 1930-ban 34 évesen az Ambrosianával ünnepelhetett scudettót, majd a Bolognával kétszer lett aranyérmes. Emellett minden idők egyik legjobb olasz labdarúgója, Giuseppe Meazza felfedezőjeként is emlegetik.

Weisz 1938-ban a faji törvények miatt elmenekült Olaszországból. Feleségével és gyermekeivel együtt 1944. január 30-án az auschwitzi haláltáborban vesztette életét.


IDE VÁG!


 

labdarúgásOlaszország

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés