Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A turizmus világnapján

| 2016. 09. 27. | 14:03:00
Akadálymentes múzeumi felfedező.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Jósa András Múzeum is örömmel csatlakozik a Turizmus Világnapjához, melynek mottója: „A turizmus mindenkié”. A múzeum ezzel a lehetőséggel is szeretné még szélesebbre tárni kapuit, hogy a kultúra mindenki számára akadálymentesen elérhető legyen.

Szeptember 27-én, kedden várják mindazon érdeklődőket, akik kerekesszékkel érkeznek az intézménybe, továbbá vak- és gyengénlátók, tanulásban akadályozottakat, értelmileg akadályozottak, vagy egyéb fogyatékossággal élőket, hiszen a kultúrához való egyenlő hozzáférés mindenkit megillet.

Ezen a napon a múzeum látogatása ingyenes.

Két programot ajánlanak az érdeklődők figyelmébe, melyek interaktív felfedezéssel csalogatják az érdeklődőket:

1. A láthatatlan Benczúr – kalandozás a festőfejedelem emlékkiállításban. Fondorlatos fejtörőkkel, rejtélyes rejtvényekkel Benczúr festményei "mögé nézve" ismerhetik meg a festőóriás munkásságát.

2. Kezünkben a látványraktár – kalandozás a 19. és 20. század tárgyainak világában. Mit szólna, ha kezébe vehetne néhány eredeti múzeumi tárgyat, s közben arról elmélkednénk, hogy kik használhatták és milyen története bújnak meg a tárgyak mögött? - erre a kérdésre együtt kereshetnek választ a múzeumpedagógusokkal.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés