Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tagtoborzó hangverseny Nyíregyházán

| 2016. 11. 18. | 15:14:00
A Kodály társaság a Cantemussal közösen szervez.
Tagtoborzó hangverseny Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Világhírű magyar előadóművészek részvételével szervez koncertsorozatot a Magyar Kodály Társaság Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tagcsoportja és a Cantemus Kórus Nyíregyházán.

Szabó Dénes Kossuth-díjas karnagy, a tagcsoport új elnöke, a Cantemus vezetője pénteken a nyírségi nagyvárosban sajtótájékoztatón elmondta, hogy

az első koncert november 23-án, szerdán este lesz a Kodály Zoltán Zeneiskola hangversenytermében, ahol Kelemen Barnabás hegedűművész, illetve felesége, Kokas Katalin hegedű- és brácsaművész lép fel.

Az új évben, február 15-én Matuz István fuvolaművész, április 19-én, szerdán Rohmann Imre és felesége, Kurucz Tünde zongoraművészek koncertjét hallhatja a közönség.

Hozzátette: a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas Kelemen-család koncertjén a zenekedvelők hallhatják a házaspár gyermekeit, a hegedűn játszó Gáspárt, aki a Virtuózok tehetségkutató versenyen kiválóan szerepelt, valamint a zongorán játszó Hannát is.

A jövő heti koncert a Magyar Kodály Társaság szabolcsi tagcsoportjának tagtoborzó hangversenye is lesz.

A karnagy kitért arra, hogy a nyírségi tagcsoport, amelyet az ország egyik legjobbjaként emlegetnek, nemcsak Kodály Zoltán zeneszerző művészetét, eszmeiségét ápolja, hanem a koncertek mellett zenei, irodalmi, képzőművészeti és tudományos témájú előadásokat is szervez, valamint rendszeresen budapesti operalátogatásra is viszi tagjait.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés