Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Lenyűgöző program lesz a tiszadobi kastélyban

| 2016. 12. 07. | 10:13:00
Gyermekotthon volt korábban.
Lenyűgöző program lesz a tiszadobi kastélyban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Adventi koncertet rendeznek szombaton a 2,2 milliárd forintért felújított, egy éve látogatható tiszadobi Andrássy-kastélyban.

Szabó Péter, a Budavári Ingatlanfejlesztő és Üzemeltető Kft. által működtetett kastély létesítményfelelőse az MTI-nek elmondta, hogy a koncerten a Allegra vonósnégyes lép fel. A hangversenyre érkezők megtekinthetik a Bronzkori leletek a kastélyból című időszaki régészeti kiállítást is. A létesítményfelelős szólt arról, hogy a felújított és a látogatók előtt tavaly decemberben megnyitott Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kastélyt eddig már több mint 30 ezren keresték fel.

A jövőben további kulturális rendezvények, kiállítások és koncertek szervezésével igyekeznek növelni a látogatók számát, a most készülő intézményi költségvetés lehetőségei szerint határozzák majd meg a 2017. évi programsorozatot. Az 1880-1885 között épült, 2700 négyzetméter alapterületű kastélynak a belső berendezései az I. világháború alatt szinte teljesen megsemmisültek, az épület a II. világháború után állami tulajdonba került, 1950 és 2007 között gyermekotthon volt benne.

A felújításához a Szabolcs megyei önkormányzat több mint 1,7 milliárd forint európai uniós támogatást kapott, félmilliárd forintot pedig kötvénykibocsátásból adott hozzá.

Az összegből teljesen rendbe tették az épület külső és belső terét, korszerűsítették tetőzetét, víz- és csatornahálózatát, gépészetét és korhű bútorokat vásároltak. Felújították a kastély 15 ezer négyzetméteres angolparkját is.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés