Hirdetés

Unokáink leborulnak - kicsiket és nagyokat várnak szerdán Tiszadobon

| 2017. 03. 14. | 16:22:00
A nemzeti ünnepen ingyen látogatható az Andrássy-kastély.
Unokáink leborulnak - kicsiket és nagyokat várnak szerdán Tiszadobon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc magyarországi és európai következményeit bemutató, új időszaki kiállítással, kardvívó bemutatóval és filmvetítéssel várják az érdeklődőket március 15-én a tiszadobi Andrássy-kastélyban.

A nemzeti ünnepen délelőtt 10 órától először a gyerekek vehetik birtokban a nemrégiben teljesen felújított történelmi kastélyt, az itt megnyíló játszóházban kokárdát, huszárcsákót, pártát és zászlót készíthetnek - közölte Balogh Tamás programszervező az MTI-vel.


Délután egy órakor nyílik az Unokáink leborulnak című kiállítás, amely az 1848-49-es forradalom és szabadságharc európai és magyarországi következményeit foglalja össze. A nyíregyházi Jósa András Múzeum anyagából készült tárlat tizenhat tablón dolgozza fel a szabadságharc utáni eseményeket.


A megnyitót követően a Simonyi Óbester Magyar Szablyavívó Iskola bemutatóját láthatják az érdeklődők, majd A szép akasztott című dokumentumfilm vetítése következik az ünnepi programban. A Lakatos Iván által rendezett alkotás Gróf Andrássy Gyula különösen gazdag életútját mutatja be.

Március 15-én a kastély látogatása díjmentes, a tárlatvezetések 9.30 és 15.30. között óránként indulnak - tette hozzá Balogh Tamás.

Hirdetés