Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hatalmas érdeklődés övezi a herendit Tiszadobon

| 2017. 04. 25. | 11:48:00
Szeptember végéig látható a kiállítás.
Hatalmas érdeklődés övezi a herendit Tiszadobon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pénteken hivatalosan is megnyílt a „Herendi porcelán és az Andrássyak" - című kiállítás, amely szeptember 30-ig tekinthető meg a tiszadobi Andrássy-kastélyban. A kiállítást Dr. Virág Zsolt a Nemzeti Kastélyprogram és a Nemzeti Várprogram miniszteri biztosa, Dr. Simon Attila a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója, és Bay Judit a Budavári Ingatlanfejlesztő és Üzemeltető Nonprofit Kft. Kelet-Magyarországi régióvezetője nyitotta meg.

A Herendi Porcelánok nem először találkoznak az Andrássy család tagjaival, közös történetük visszanyúlik a 19. század második felére.

Ha azt halljuk Herendi nincs olyan ember e földkerekségen, aki ne tudná, hogy a 190 éve működő cég a világ legnagyobb porcelánmanufaktúrája, a hagyományok tisztelője és kézműves porcelángyártóként hazánk büszkesége.

Legyen szó régi, porcelán másolásáról, vagy újra gondolásáról, vagy egy monumentális léptékű, egyedi műremek elkészítéséről, vagy a mindennapi életünk részét képező használati tárgy megszületéséről, a herendi festők és porcelánkészítők számára semmi sem lehetetlen!

A tiszadobi kastély az idei esztendőben a Kiegyezés 150. évfordulója tiszteletére számos kulturális eseménnyel (kiállításokkal, zenei programmal, előadásokkal) kíván emlékezni.

A most megnyílt kiállítás bátran kijelenthetjük, hogy az év egyik kiemelkedő eseménye. Bár a különleges hangulatú kiállítás hivatalosan csak ezen a napon nyílt meg, de az érdeklődők már április eleje óta látogathatják a gyönyörűen megterített főúri asztalt és a több száz különleges herendi porcelánt. Az érdeklődést mi sem jelzi jobban, mint az, hogy a húsvéti négynapos hétvégén közel háromezren keresték fel a kastélyt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés