Hirdetés

Milliók Hangja Debrecenben!

civishir.hu

2017.05.08. 08:47

Milliók Hangja Debrecenben!

Time for Jazz!

Hirdetés

Szörényi Levente sokszínű zenei világa mögött kiváló példaképek állnak. Egyik legmeghatározóbb közülük a 20 éve elhunyt Willis Conover, aki mélybariton hangján a Voice of America adásán keresztül minden este izgatott zenekedvelők millióihoz szólt így: Time for Jazz.

A mindmáig felejthetetlen legenda munkássága előtt kívánunk tisztelegni egy rendhagyó, egész estét betöltő műsor formájában.

Az első részben swing- és dzsessz-örökzöldek csendülnek fel többek között a világhírű Joan D. Faulkner előadásában, aki az egyik legjobb amerikai hang a kontinensen. Kisgyerek kora óta énekel gospelt, de repertoárja mára a dzsessz, blues, soul, pop skálán mozog, a Boney M-nek és Milli Vanillinek is kölcsönözte a hangját – sőt még egy-egy osztrák és belga techno mix is köthető a nevéhez.

Egyéni produkciói után vele készül duettre a hazai swing hercege, Gájer Bálint, aki Frank Sinatra által elhíresült dalokkal járul hozzá Willis Conover emlékének megidézéséhez. Gájer Bálint a mai magyar "Swing’n’Pop" zenei stílus meghonosítója és vezéralakja, a magyar zenei élet nélkülözhetetlen egyénisége. Kísérletező kedve, kimagasló tehetsége és megkérdőjelezhetetlen szakmai tudása kivételes minőséget képvisel, melyet nem csak népes rajongótábora, de szakma elismerései is bizonyítanak.

Személyes történetekkel, kulisszatitkokkal

Az est második részében Szörényi Levente Illés- és Fonográf-slágerei elevenednek meg big band hangszerelésben. A Kossuth-díjas zeneszerző, előadó beat és country dalai, valamint a 30-as, 40-es évek dzsessz stílusa rendkívül izgalmas ötvözetnek bizonyul. Példának okáért a Ne gondold! és az Utcán az Illés-korszakból, továbbá a Széllel szemben, és az Edison Magyarországon című Fonográf-dalok most igazi különlegességnek számító zenei hangzásra találnak az 1998- ban megalakult Budapest Jazz Orchestra segítségével. Ők Magyarország első professzionális big bandje, a hagyományos 17 tagú felállásban. A zenekar dinamikus fejlődése során mára a kortárs zene világszinten is elismert reprezentálójává nőtte ki magát.

A Budapest Jazz Orchestra küldetése a kortárs dzsessz, big band zene művelése mellett ápolni a kapcsolatot a műfaj gyökereivel, és közkinccsé tenni annak értékeit, szakmai tapasztalatait pedig tovább adni a fiatal muzsikus generációnak. A Budapest Jazz Orchestra céljának, feladatának tartja az improvizatív és kortárs műfajok, a magyar zenekultúra honi és nemzetközi interpretálását, a magyar művészeti értékek magas szinten történő képviseletét.

AMilliók Hangja koncert, ez a páratlan esemény a muzikális csemegék mellett egyéb meglepetéseket is tartogat; előkerülnek eddig ismeretlen, személyes történetek és elképesztő kulisszatitkok a koncert során megidézett zenei korszakokból, a fellépő művészek tolmácsolásában.

És akinek hangját ma éppen olyan jól ismerjük, mint Willis Conoverét a korabeli rádióhallgató milliók – az est házigazdája, a Jászai Mari-díjas színművész, a kecskeméti Katona József Színház tagja, Magyarország egyik legfoglalkoztatottabb szinkronszínésze, rádió- és tévécsatornák állandó hangja: Kőszegi Ákos.

A Milliók Hangja - Swing & Big Band Beat -Willis Conover emlékkoncert május 27-én látható és hallható Debrecenben a Kölcsey Központban. Jegyek kaphatók elővételben a helyszínen, valamint a Ticket Express jegyirodáiban. TIME FOR JAZZ!

TIME FOR JAZZ!
Swing & Big Band Beat
Willis Conover-emlékkoncert
Szörényi Levente, Joan Faulkner, Gájer Bálint és a Budapest Jazz Orchestra előadásában.

Szörényi LeventeKuponlap

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés