Hirdetés

Térjen be egy pásztorórára a skanzenbe!

| 2017. 06. 21. | 15:42:00
Erotikusnak ígérkezik az éjszaka, melynek központja a nő és az érzékiség.
Térjen be egy pásztorórára a skanzenbe!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kiállításokkal, koncertekkel, tűzugrással várják az érdeklődőket Nyíregyházára a Sóstói Múzeumfalu Szent Iván-éji programjaira, valamint a Jósa András Múzeumba a múzeumok éjszakájára. A programok központi témája idén a Nő és az érzékiség - hangzott el a programokat beharangozó keddi sajtótájékoztatón. 

Idén is változatos programokkal várják június 23-án, Szent Iván éjjelén a Sóstói Múzeumfaluba látogatókat. Este megnyitják a Pásztoróra elnevezésű kiállítást, amelynek középpontjában a szerelem áll. Ezután tűzzsonglőrök szórakoztatják majd a látogatókat, majd a Margaret Island ad koncertet - közölte az intézmény igazgatója, Szabó Sarolta. Éjfél előtt a Nyírség Táncegyüttes idézi meg táncaival a Szent Iván-éji szokásokat, amit a tűzugrás követ.

A hagyomány szerint aki az év legrövidebb éjszakáján sikeresen átugorja a tüzet, teljesül a kívánsága, főként a szerelmeseké. 

Másnap, június 24-én a Jósa András Múzeum programjaira várják az érdeklődőket - tette hozzá Rémiás Tibor, a múzeum igazgatója.

Délután a Csókolj meg édes! és a Pikáns oldal című tárlatok megnyitójával kezdődik a rendezvény.

Az est folyamán Grecsó Krisztián író Hrutka Róbert zenész társaságában pódiumestet tart. Kiállítás nyílik továbbá Nők a Kállay családban címmel, valamint Árvai Nóra pszichológus-szakíró előadására is várják az érdeklődőket, amelynek témája a Nő ma. 

Mindeközben a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Levéltárban szó lesz a magyar fotográfia múltjáról és jelenéről, a Móricz Zsigmond Könyvtárban pedig játékos családi programokat szerveznek rajzversennyel, különböző vetélkedőkkel. Két népszerű együttes is színpadra lép ezen az éjszakán, az 1920-1930-as éveket a Hot Jazz Band zenekar idézi meg, a fiatalokat pedig a Magashegyi Underground élő koncertje szórakoztatja majd Nyíregyházán, a múzeumok éjszakáján.

Hirdetés