Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tízezernél is több vendéget várnak a Tisza partjára

| 2017. 06. 28. | 19:36:00
Két tonna halból főznek.
Tízezernél is több vendéget várnak a Tisza partjára
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Több mint tízezer embert várnak idén is a tiszacsegei halászléfesztiválra, amelyet szombaton rendeznek meg, immár tizedik alkalommal a Tisza-parton – mondta a rendezvény főszervezője a fesztivált beharangozó szerdai tiszacsegei sajtótájékoztatón.

Nagy Sándor emlékeztetett rá: első alkalommal a hagyományos csegei halászlé és a település népszerűsítése érdekében rendezte meg a fesztivált a helyi halászcsárda és a város önkormányzata. Az érdeklődés évről évre nő a rendezvény iránt, a tapasztalatok szerint a fesztivál napján reggeltől késő estig folyamatosan cserélődik a közönség, így több mint tízezren is megfordulnak a csegei Tisza-parton – tette hozzá a csárda tulajdonosa.

A jubileumi fesztiválon két tonna halból ötezer adag, speciális recept szerint készülő halászlét főznek, amelyet fél áron kínálnak aznap

– jelezte Szalai János csárdavezető. 

A titkos receptről annyit árult el, hogy azt azoktól az egykori főzőasszonyoktól örökölték, akik évtizedekkel ezelőtt megalapozták a hírét a csegei halászlének. 

A halászléfesztiválhoz kapcsolódóan egész napos kulturális programok helyszíne lesz szombaton a csegei Tisza-part, ahol bemutatkoznak a helyi hagyományőrzős csoportok, és külön programok várják a gyerekeket.

A komp megmenekült, megszépül, jár

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés