Hirdetés

Nyíregyháza üdvözli a nagyvilágot

| 2017. 08. 15. | 17:01:00
Néptáncgála lesz szerdán.
Nyíregyháza üdvözli a nagyvilágot
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Augusztus 16-án az „Üdvözlünk nagyvilág” című fesztiválnyitó gálaműsorral kezdődik meg a 8. Nyírség Nemzetközi Néptáncfesztivál Nyíregyházán.

Szerdén hat ország kilenc táncegyüttese lép színpadra, hogy ízelítőt adjon a csak rá jellemző mozgásvilág motívumaiból és az adott régió népzenei kincséből. Változatos és különleges hangszerekkel megszólaltatott muzsika, ízes és virtuóz táncokkal bemutatott koreográfiák jelennek meg a szökőkút melletti színpadon, hogy elvarázsolják a nyíregyházi közönséget, s felhívják a figyelmet a csütörtöki Világok Tánca c. nagyszabású előadásra a Szabadtéri Színpadon, s a pénteki Határtalanul című különleges előadásra a Váci Mihály Kulturális Központban.

A nyitógálán bemutatkoznak Horvátország, Olaszország, Portugália, Tajvan, Oroszország és Magyarország táncegyüttesei.

Időpont: 2017. augusztus 16. (szerda) 19.30 óra

Helyszín: Nyíregyháza, Kossuth tér

Program: A gála résztvevőit Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, majd Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere,  majd Demarcsek György fesztiváligazgató köszönti, majd a gála után este 9-kor kezdődik a Cimbaliband koncertje.

A néptáncfesztivál programjairól és a résztvevő együttesekről további információk olvashatók a www.nyirsegtanc.hu oldalon.

Hirdetés