Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Így ünnepelnek a Nyírségben a Turizmus Világnapján

| 2017. 09. 25. | 14:24:00
Most (is) érdemes felkerekedni.
Így ünnepelnek a Nyírségben a Turizmus Világnapján
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szeptember 27. - a Turizmus Világnapja. Ez az a nap, amikor az egész világon a turizmus jelentőségét ünneplik. Nem lesz ez másként a Nyírségben sem, ahol számos program, még több kedvezmény várja a hozzánk érkezőket, illetve a helybélieket egyaránt.

A Nyírség Turizmusáért Egyesület attrakcióinak és tagjainak felajánlásával a következő lehetőségekkel és kedvezményekkel várják a vendégeket Nyíregyházán és a Nyírségben a Turizmus Világnapján:

Az Aquarius Éményfürdő szolgáltatásai szerdán 50 százalék kedvezménnyel vehetők igénybe.

A kedvezmény a Turizmus Világnapján váltott belépőjegyekre vonatkozik. (A kedvezmény nem érvényes a szaunajegyre, a délutános szaunás belépőjegyekre, illetve a bérletek árára.)

Kneipp kúra kerékpárral

Sóstógyógyfürdőre a Kneipp sétányon keresztül indul biciklitúra a Nyírség Turizmusáért Egyesület szervezésében. Sóstón közös fürdőzés a Turizmus Világnapján az Aquarius Éményfürdő termálvilágában, a Kneipp medence használatával, kedvezményes belépőjeggyel.

  • Találkozó: 2017. szeptember 27. (szerda) 11.00 óra
  • Találkozó helye: Erdei tornapálya bejárata
  • Részvételi szándékát előzetesen jelezze a következő elérhetőségek egyikén: Nyírség Turizmusáért Egyesület, 4400 Nyíregyháza, Rákóczi utca 1., 06-30/629-7424, koos.gabriella@nyiregyhaza.info.hu.

Kóstolja meg a pipiskét!

A Sóstói Múzeumfaluban mint minden szerdán, gasztronómiai kóstoló napot tartanak, ezúttal a pipiskét ízlelhetik meg a látogatók. A Turizmus Világnapján belépőjegyet vásárlók ingyen térképet kapnak a Múzeumfalu pénztárában belépőjegyváltáskor.

A Jósa András Múzeum kulturális ízelítő programjaival várja az érdeklődőket szeptember 27-én. A programokon résztvevő játékos kedvű látogatók egy totót is kitölthetnek a múzeumban, a helyes megfejtők között ajándékcsomagot sorsolnak ki.
Programok a múzeumban:
10.00-11.00 Betekintés az új időszaki kiállításokba interaktív vezetéssel (Fejedelmeink mesés kincsei, „Csókolj meg édes”, Restaurátok műhelytitkai II.)

  • 11.00-11.30 Bepillantás a restaurátorok műhelyébe
  • 11.30-12.00 Múzeumi könyvtár-túra
  • 13.00-14.00 Betekintés az új időszaki kiállításokba interaktív vezetéssel (Fejedelmeink mesés kincsei, „Csókolj meg édes”, Restaurátok műhelytitkai II.)
  • 14.00-14.30 Múzeumi könyvtár-túra

A programokra 10 fő feletti csoportok esetén regisztráció szükséges az andrea.babolcsi@gmail címen.
További információ: tel.+36 20 9393 505, gyülekező a Múzeum fogadóterében. A programokon való részvételi díj: 200 Ft/fő.

A Turisztikai Információs Irodába (TDM iroda, cím: Nyíregyháza, Kossuth tér 1., bejárat a Bethlen Gábor utca felől) betérő látogatók a Turizmus Világnapján Sóstógyógyfürdő emblematikus épületének - a Víztoronynak - a papírból összehajtogatható makettjét kapják ajándékba.

Samassa ajándéka

Samassa József egri érsek nyíregyházi aranymiséje emlékére emeltette a római katolikus templomot 1902-4-ben.

A Magyarok Nagyasszonya Társszékesegyházban 27-én 16.00 órakor „Szimbólumok és jelképek a katolikus templomokban” címmel tárlatvezetésre várják az érdeklődőket a templomban, a Kossuth téren.
Kérik, a részvételi szándékot előzetesen jelezzék a következő elérhetőségek egyikén: Nyírség Turizmusáért Egyesület, 4400 Nyíregyháza, Rákóczi utca 1., 06-30/629-7424, koos.gabriella@nyiregyhaza.info.hu.

Kedvezmények Nyírbátorban is

Nyírbátorban, a Sárkány Wellness és Gyógyfürdőben a Turizmus Világnapján - szeptember 27-én -, minden teljesárú (1.900.-Ft) felnőtt napijegyet vásárló vendég 2017. december 30-ig felhasználható gyermekbelépőt kap ajándékba.
A nyírbátori Bátori Várkastély (Vár utca 1.) ezen a napon 50 százalék kedvezménnyel látogatható.

Álljon meg Kállósemjénben is!

A kállósemjéni Kállay Kúria ezen a napon 50 százalék engedménnyel látogatható. A kedvezményes felnőtt jegyek ára 600, a nyugdíjas, diák, kállósemjéni jegyé 300 forint.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés