Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Híres írót, műfordítót ültetnek a művészasztalhoz Nyíregyházán

| 2018. 03. 06. | 16:57:00
A szabadság lesz terítéken.
Híres írót, műfordítót ültetnek a művészasztalhoz Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Április 11-én, szerdán 17 órakor kezdődik a nyíregyházi Művészasztal 4. estje, melynek vendége a kortárs magyar irodalom egyik sikeres szerzője, Dragomán György író, műfordító.

Dragomán Györggyel Kováts Judit író, a sorozat háziasszonya beszélget a MŰvész Stúdióban, az est során A fehér király és a Máglya című regényekből színpadra állított jeleneteket láthatnak az érdeklődők.

A különleges, koncepcióját tekintve is egyedinek mondható rendezvénysorozat célja, hogy a magyar írók, drámaírók színe-javát bemutassa Nyíregyházán, de a szokásostól eltérő módon: nemcsak beszélgetve velük, hanem műveikből alkotott színpadi produkciók révén is.

Közreműködnek: Rák Zoltán, Schmidt Sára, Pregitzer Fruzsina, István István, Gulácsi Tamás, Kováts Dénes. Zene: Karap Zoltán. Szövegkönyv és forgatókönyv: Kováts Judit és Kováts Dénes

30 nyelven

A beszélgetés során a vezértémák egyfelől a meghívott alkotó életművéhez igazodnak, másfelől a színházhoz kapcsolódnak. A beszélgetés mellett zenei betétek és performanszok színesítik az estet. Dragomán György számos díjjal kitüntetett író, műfordító, regényei több mint 30 nyelven jelentek meg. A fehér király című regényéből film készült. Felesége Szabó T. Anna költő.

Regényei:

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés