Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Díszpolgárrá avattak két olimpikont

| 2016. 08. 27. | 14:31:00
Pénteken vették át a díjat.
Díszpolgárrá avattak két olimpikont
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az újpesti városházán pénteken tartott ünnepségen Wintermantel Zsolt polgármester köszöntőjében kiemelte, hogy az önkormányzat díszpolgári címet nem adományoz minden évben. 

"Ezzel is ki akarjuk fejezni, hogy ez a díj különlegesen értékes" - idézte őt a kerület önkormányzatának pénteki sajtóközleménye.

Gyurta Dániel, az UTE négy éve, Londonban olimpiai aranyérmes úszója az elismerést megköszönve nagy megtiszteltetésnek nevezte a díszpolgári címet, főleg azért, mert családja jelentős része újpesti.

Mint mondta, az újpesti színekben megszerzett világbajnoki és Európa-bajnoki címei után egyértelműen az volt a célja, hogy olimpiát is nyerjen. 

"Ez sajnos nem sikerült. Őze István klubigazgatótól kaptam egy újabb négyéves szerződést, bízom benne, hogy Tokióban lesz lehetőségem ismét felvenni a versenyt a legjobbakkal.

A ceremónián Újpestért Díjat vehetett át Kapás Boglárka, aki a riói olimpián bronzérmes lett 800 méteres gyorsúszásban. 

Az újpesti önkormányzat Elismerő Oklevelével jutalmazták Somogyi Bélát, Kozák Danuta edzőjét, valamint Tótka Sándort, aki Rióban Molnár Péterrel a negyedik helyen végzett kajak kettesben 200 méteren.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés