Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Éremeső hullott a magyarokra Rióban

| 2016. 08. 13. | 10:25:00
Két ezüst és két bronz a termés.
Éremeső hullott a magyarokra Rióban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az uszodában és az atlétikai pályán is volt okuk az örömre a magyaroknak.

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka ezüstérmet nyert 200 méter háton a riói játékok pénteki versenynapján. A brazil metropoliszban korábban három aranyérmet szerzett bajai úszó 2:06.05 perces idővel, óriási csatában lett második az amerikai Maya Dirado mögött.

A 27 éves Hosszú korábban 400 méter vegyesen világcsúccsal, 100 méter háton minden idők második legjobb idejével, 200 méter vegyesen pedig olimpiai rekorddal nyert.

Cseh László - hármas holtversenyben - ezüstérmet nyert a 100 méteres pillangóúszásban. A 30 éves magyar klasszis 51.14 másodperces idővel csapott célba, csakúgy mint a szám háromszoros címvédője, az amerikai Michael Phelps, illetve a világbajnok dél-afrikai Chad Le Clos. A számot a szingapúri Joseph Schooling nyerte 50.39 másodperces olimpiai csúccsal.

Kapás Boglárka 800 méter gyorson lett harmadik. A számot világcsúccsal az amerikai Katie Ledecky nyerte, aki negyedik diadalát aratta ezen a játékokon. A szám 23 éves magyar Európa-bajnoka az egy nappal korábban úszott országos csúcsából (8:19.43) több mint három másodpercet faragva 8:16.37 perces idővel csapott célba.

Az atlétikai stadionban a súlylökő Márton Anita dobogtatta meg a magyar szíveket:  országos csúcsot dobva bronzérmet nyert. A 27 éves dobóatléta az utolsó sorozatban elért, 19,87 méteres, hatalmas magyar rekorddal végzett a harmadik helyen az amerikai Michelle Carter és az új-zélandi Valerie Adams mögött. Márton Anita a nők között a magyar atlétika hetedik olimpiai érmét szerezte.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés