Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Orbán Viktornak csalódás volt Rio - jön a nagy változás!

| 2016. 10. 11. | 17:04:00
Átszervezik a sporttámogatás rendszerét.
Orbán Viktornak csalódás volt Rio - jön a nagy változás!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) ereje és befolyása, pénzosztó szerepe megszűnik, eközben a sportot irányító államtitkárság jelentősen erősödik - ezt tartalmazza a hétfőn benyújtott törvényjavaslat, írja az Index.

A MOB-on keresztül milliárdok kerültek a sportágakhoz az elmúlt négy évben, ez most megszűnik. A törvény benyújtója a kormány, ezen belül is Balog Zoltán sportért is felelős miniszter. Ő is ott volt Rióban, amikor a sportirányítással kapcsolatos első gondolatok felmerültek.

Az Index szerint hiába tartatotta meg Magyarország nagyhatalmi pozícióját Rióban a nyolc aranyéremmel, az igazi eufóriának viszont nyoma sem volt. A helyszínen sem, hiszen kevés szurkoló vállalta az utazást, és bármennyire is igyekezett a MOB sikersztorinak beállítani a szereplést, az üzenet nem ment át.

Négy éve ugyanis nyolc sportág volt éremszerző és két csapatsportágban voltak ott a magyarok a négyben. Most aranyat csak három sportágban szereztünk, és egyetlen csapatsportban, női vízilabdában sikerült a négy közé kerülni (negyedik helyre). A sorvadás ott is megmutatkozott, hogy kettővel kevesebb lett az érmek száma, kevesebb lett a pontszerző helyezés, és nem volt például 25 év alatti olimpiai bajnokunk sem.

Orbán Viktor - az Index szerint - már Rióban kevesellte az igazolt sportolók létszámát, azt, hogy az elmúlt négy évben nem kezdtek el annyian sportolni, ami szerinte elvárható lett volna a megnövekedett támogatások arányában.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés