Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A nyíregyházi hölgy kezébe került a teljes magyar sportfinanszírozás

| 2016. 11. 09. | 18:17:00
A MOB-tól megvonták a pénzosztás jogkörét.
A nyíregyházi hölgy kezébe került a teljes magyar sportfinanszírozás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A sporttörvény módosítását - amelyet az elmúlt olimpiai ciklust áttekintő felülvizsgálattal indokoltak - 152 igen, 2 nem és 36 tartózkodó szavazattal hagyták jóvá a képviselők.

A jogszabályváltozás értelmében a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) szakmai munkája - az olimpiai mozgalommal összefüggő alapfeladatainak és a törvényben meghatározott további sportszakmai feladatainak az ellátása mellett - alapvetően sportszakmai javaslattételre, szakmai koncepciók megalkotására, valamint az abban való közreműködésre irányul.

A finanszírozás egycsatornássá válik: az állami források tervezése, elosztása, felhasználása, elszámolása és ellenőrzése teljes egészében visszakerül a sportért felelős államtitkársághoz.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár korábban azt mondta: az átalakítással jelentősen tehermentesítik a MOB-ot, amelyben a sportszakmai munka kerül előtérbe. Emlékeztetett, hogy Budapest 2024-ben olimpiát szeretne rendezni, s az ezzel kapcsolatos feladatok is a szervezeten keresztül valósulnak meg. Az időzítésről szólva azt mondta: fontos volt a négyéves olimpiai ciklust figyelembe venni, mivel a sportstratégiai programok is mindig négyéves időszakokra vannak kidolgozva.

A módosítások 2017. január 1-jén lépnek hatályba.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés