Hirdetés

Korikat fel! Versenyt rendeznek Nyíregyházán

Szabolcsihír

2017.01.04. 13:27

Korikat fel! Versenyt rendeznek Nyíregyházán
illusztráció: pixabay.com

Egy napra felfüggesztik a tilalmat

Hirdetés

Alapból tilos a sóstói tó jegén korcsolyázni, ez alól tesznek kivételt arra az egy napra, január 7-ére, szombatra, amikor megrendezik a nyíregyházi korcsolyaversenyt. A programot civilek kezdeményezték, amit felkarolt a Sóstó-gyógyfürdők Zrt., így öt év után újra lesz korcsolyaverseny Sóstón.

A fürdőtó jege a rendkívüli hidegnek köszönhetően átlagosan több mint nyolc centiméter vastagra hízott, így alkalmassá vált arra, hogy szombaton korcsolyaverseny helyszíne legyen. A katasztrófavédelem szakemberei szerdán megvizsgálták és alkalmasnak találták az összefüggő jégtáblát a sportolásra. Az előrejelzések szerint további lehűlés várható, így hétvégére még vastagabb jégpáncél borítja majd a tavat. A verseny idejére kinyitják a Tófürdő kapuit, ott kell majd a versenyzőknek és az érdeklődőknek belépniük.

Podlovics Roland, a Sóstógyógyfürdők vezérigazgatója szerdán sajtótájékoztatón elmondta: a verseny szombat délelőtt 10-kor kezdődik és várhatóan délután kettőig tart. Nevezni és versenyezni több korcsoportban (pl. óvodás, általános iskolás, fiatal, felnőtt, 50+) lehet. A verseny után, délután 4-ig jégkorong mérkőzést láthat a közönség. A vezérigazgató felhívta a figyelmet arra, hogy mindenki tartsa be a szabályokat és a biztonsági előírásokat.

Hozzátette azt is, hogy a versenynap után visszaáll a szokott rend: a sóstói tavon korcsolyázni tilos!

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés