Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Több száz ovis tornázott Mátészalkán

| 2017. 06. 04. | 18:44:00
A mozgás orvosság - vallják a szervezők.
Több száz ovis tornázott Mátészalkán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Több százan tornásztak a mátészalkai Kertvárosi óvoda zenés bemutatóján, amelyet a városi sportcsarnokban az idén 24. alkalommal rendeztek meg vasárnap. 

A mozgás sok mindenre orvosság, de nincs olyan gyógyszer, amely a mozgást helyettesítené - olvasható a görög mondás az ovi tornatermének falán, a csöppségek mottójaként.

- A mai gyors, rohanó világunkban komoly feladat, hogy gyermekeink napi programjai között rendszeresen szerepeltessük a sportot” - mondta Tárkányiné Budai Éva, az intézmény vezetője, aki szerint: - Lényeges, hogy már ebben a korban megismertessük a picikkel a  mozgás örömét, meghatározó szerepét testi, szellemi képességük, fejlődésük érdekében. Intézményünk nevelési és oktatási módszere a mozgásfejlesztésre épül. Igyekszünk olyan programokkal, olyan játékos feladatokkal fejleszteni a kicsik mozgáskultúráját, amelyek segítségével a testmozgás életük részévé, szellemi-testi fejlődésük meghatározó elemévé válik.

Az apróságok számára is élmény, hogy a szülők, nagyszülők és családtagjaik előtt bemutathatják tudásukat. Az idei esemény különlegessége volt az is, hogy a szülőket már a gyermekek reggeli érkezésénél bevontuk a közös tornába.

Az egyik anyuka például a zsákban futást karon ülő gyermekével végezte el, ezzel is erősítve azt, hogy a nevelő és a szülő hogyan tud közösen jó példát mutatni a gyermekek számára.

Ha pici korban megszokják azt, hogy mozogni jó és mozogni élvezet, akkor ez természetes lesz számukra a későbbiekben is.

- hangsúlyozta boaz óvodapedagógus. Majd a tornabemutatót egy közös gyermek és szülő torna zárta, ahol a küzdőtéren több százan mozogtak együtt.

Bízunk abban, hogy programunkkal sok szülőnek, fiatalnak sikerült megmutatnunk, milyen felszabadító, s örömteli az ilyen együttlét, ezzel is erősítve a gyerkőcökben a közös sport szeretetét  - tette hozzá végül az óvoda vezetője.

 

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés