Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Dóra már Győrre gyúr

| 2017. 07. 17. | 16:54:00
A nyíregyházi úszó hamarosan indul a versenyre.
Dóra már Győrre gyúr
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Már szinte két hét sincs és Hatházi Dóra, a Nyíregyházi Sportcentrum versenyzője számára elkezdődik eddigi úszó pályafutása egyik legrangosabb versenye, az Eyof, vagyis az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál.


- Jelenleg is folyamatosan edzünk. Dóri, a gyerekbajnokságra és a múlt héten Miskolcra is jött velem a Cápabajnokságra, ahol a Nyíregyházi Sportcentrum jó néhány úszója sikeresen képviselte a nyíregyházi színeket. -mondta el Gyula Sándor, Dóra edzője, aki folytatta, hogy a nyíregyházi úszó jelenleg egy kisebb hátizom húzódással küzd, de remélik, hogy ez is hamarosan rendbe jön a július 23-i kezdésre.

A fiatal úszólánynak most mentálisan is nagyon erősnek kell lenni, hiszen a versenytársainak lassan elkövetkezik a nyári szünet, neki pedig most kell majd a legtöbbet kihoznia magából. Hatházi Dóra és edzője július 22-én utazik Budapestre, ahol a közös eskütétel után az összes sportág több mint 200 versenyzője közösen indul el Győrbe, az Olimpiai Faluba.


A Sportcentrum versenyzője 100 pillangón és a 4x100 -as váltó tagjaként már biztosan indulni az Eyofon. A tét sem kevés, hiszen jelenleg az Eu ranglistán a 100 pillangó verseny-
számban jelenleg a 10. helyen áll, így a nyolc közé kerülés mindenképpen benne van a pakliban.

Az Eyof nyitóünnepségét július 23-án 20:30-kor tartják Győrben és már másnap el is kezdődnek a versenyek. A nők és a férfiak úszószámait az Aqua Sportközpontban bonyolítják majd le.
Az előfutamok minden reggel 9 órától kezdődnek, a döntőkre 17 kerül sor július 24-től-28-ig.

A versenyszámok között a kikapcsolódásra is van lehetőség, hiszen az Olimpiai Fesztivál ideje alatt számtalan kísérőprogram közül is válogathatnak nemcsak a sportolók, hanem az eseményekre
kilátogatók is a győri Dunakapu téren.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés