Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Letelt! Újra kajakozhat a kétszeres világbajnok

| 2017. 08. 17. | 17:38:00
Kokain nyomaira bukkantak a szervezetében.
Letelt! Újra kajakozhat a kétszeres világbajnok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Letöltötte kétéves eltiltását a doppingvétségen ért Kucsera Gábor (34), így nincs akadálya, hogy visszatérjen sportágába. A kétszeres világbajnok kajakos elkezdheti az edzéseket, s jövőre versenyezhet is - írja a Blikk.hu.

A sportoló szervezetében az ellenőrök még 2015. jú­lius 18-án, a második vb-válogató után bukkantak kokain nyomaira. A doppingbizottság először négyéves eltiltást szabott ki rá, ám a megismételt elsőfokú eljárásban elfogadta az érvelését, amely szerint a tiltott szert versenyidőszakon kívül használta, nem a sportteljesítményével összefüggésben, így két esztendőre mérsékelte a büntetését.

– Évek óta nem értem el jelentős eredményt sportolóként, ha nem tudtam volna nyerni a szolnoki második válogatón, minden bizonnyal az is a karrierem végét jelentette volna. A pályafutásom szempontjából tehát rendkívül fontos volt a jó szereplés, és ezt a terhet képtelen voltam elviselni – nyilatkozta akkor Kucsera Gábor, aki az EHF-kupagyőztes kézilabdázó, Tápai Szabina (31) férje. – Lazítani akartam, és a legrosszabb utat választottam. Tisztában vagyok azzal, mekkora károkat okoztam a kajak-kenu sportágnak, egy életen át szégyellni fogom magam.

„Ez a nap is elérkezett 2017. augusztus 17-én, azaz a mai nappal Gábornak lejárt a kétéves eltiltása. Innentől csak reménykedhetünk, hogy újra a vízen láthatjuk a mi bajnokunkat!” – ez áll Kucsera Facebook-oldalán.

– Nem hiszem, hogy Kucsera hozzám jönne vissza, de ha mégis, megérne egy próbát – jegyezte meg Fábiánné Rozsnyói Katalin (75). – Szerintem olyan helyet keresne, ahova be tudna illeszkedni, de ilyen nem nagyon van. Nekem nincs bajom vele, mindig segítőkész volt, végtelenül rendes gyerek. Éppen ezért bosszantó volt az ügye, le is szúrtam telefonon keresztül, azóta nem beszéltünk.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés