Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kiválóan szerepeltek a szabolcsiak a diákolimpián

| 2017. 10. 17. | 18:01:00
Különösen remekelt a Vasvári
Kiválóan szerepeltek a szabolcsiak a diákolimpián
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Október 14-15-én rendezték meg Budapesten a Diákolimpia® Ügyességi és Váltófutó Csapatbajnokság Országos Döntőjét, ezzel elrajtolt a 2017/2018. tanév döntőinek sorozata.

Az eseményen kiválóan szerepeltek a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei diákok: az V-VI. korcsoportos fiúk svédváltó versenyében a Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium csapata 1. helyezést ért el.

A Diákolimpia® Ügyességi és Váltófutó Csapatbajnokságon összesen közel tízezer gyermek versenyzett, közülük került ki az 1136 döntős. Ők a hétvégi eseményen 5 fős iskolai csapatokban mérkőztek meg a „Magyarország diákolimpiai bajnoka” címért a budapesti IKARUS BSE Atlétikai Centrumban. Az esemény szombati napján a III-IV. (felső tagozatos) korcsoport magasugrás, távolugrás, súlylökés, kislabdahajítás és 10x200m váltófutás versenyszámokban mérte össze tudását, míg vasárnap az V-VI. (középiskolás) korcsoport következett magasugrás, távolugrás, súlylökés, diszkoszvetés, gerelyhajítás, 4x800m, ill. 4x1500m váltófutás és svédváltó versenyszámokban. 

A fiúk után a vasváris lányok is kiválóan szerepeltek a V-VI. korcsoportos versenyben: 2. helyezést értek el diszkoszvetésben.

A szombati megnyitó ünnepségen részt vett Kovács Péter, Budapest XVI. kerületének polgármestere, Balogh Gábor, az MDSZ elnöke és Oroszi Zsuzsanna, a Magyar Atlétikai Szövetség elnökségi tagja is.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés